El Parc de l'Alba, a punt de convertir-se en el «hub de Data Center» més gran de Catalunya

L'Incasòl ha adjudicat una àrea de 80.000 metres quadrats de Cerdanyola per un preu de 36,6 milions d'euros

NacióSantCugat
25 de març del 2022
Actualitzat a les 17:31h
Recreació de com quedarà el Centre direccional, amb el Sincrotró i el Castell de Sant Marçal.
Recreació de com quedarà el Centre direccional, amb el Sincrotró i el Castell de Sant Marçal. | TeS

La multinacional americana Panattoni i el grup madrileny Impar Capital han comprat dues parcel·les del Parc de l'Alba, de Cerdanyola del Vallès, per un valor de 36,6 milions. Els terrenys, propietat de l'Incasòl, han estat adjudicats per desenvolupar un centre de processament de dades i per aixecar una residència d'estudiants

El vicepresident del govern, Jordi Puigneró, ha assegurat que les dues companyies s'han compromès a completar una inversió de 150 milions d'euros durant els pròxims anys. Una xifra que permetria al Parc de l'Alba convertir-se en el "hub de 'Data Center' més gran de Catalunya". 

Tot i que l'oferta s'ha presentat conjuntament, cadascuna de les empreses desplegarà el seu projecte de manera independent per sobre dels 80.000 metres quadrats de sostre ubicats al Parc de la Ciència. La construcció del centre de processament de dades anirà a càrrec de Panattoni, que invertirà prop de cent milions d'euros en l'edificació de l'espai. La parcel·la on s'ubicarà ocupa una àrea de 68.000 metres quadrats i té un valor de 30,7 milions d'euros. 

Per la seva banda, Impar Capital s'encarregarà d'aixecar la residència d'estudiants, amb capacitat per a 357 places. El grup preveu invertir al voltant de 50 milions d'euros per un espai d'11.500 metres quadrats i que està valorat en 6 milions d'euros. 

Aquestes dues parcel·les són les primeres que es venen al sector després de l'aprovació de la modificació del Pla director urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola.