Aquests són els futurs objectius del Consell Local per la República

En una roda de premsa, l'assemblea ha plantejat un conjunt d'accions per desenvolupar durant els darrers mesos a Sant Cugat

Anna Cuxart i Xavier Palet, del Consell Local per la República
Anna Cuxart i Xavier Palet, del Consell Local per la República | Sergi Baixas
25 de març del 2022
Actualitzat a les 14:15h

El Consell Local per la República es reactiva de nou. Després de superar uns primers dos anys "complicats" arran de la pandèmia, ara l'entitat sobiranista que aplega a més de 2.200 santcugatencs comença de "definir el seu paper". En una roda de premsa, el ClxR ha presentat quatre accions a nivell municipal a desenvolupar de cara als pròxims mesos. 

El president de la secció local, Xavier Palet, ha enumerat les diverses iniciatives. En primer lloc, el "consum institucional estratègic". Aquesta acció pretén augmentar el consum públic d'empreses catalanes que tinguin un impacte positiu a nivell social, cultural, ambiental i econòmic sobre el territori. En aquesta línia, contactaran amb l'Ajuntament de Sant Cugat perquè "prioritzi" la contractació de companyies de proximitat.

La segona proposta buscarà aconseguir el màxim d'adhesions possibles -tant de persones particulars com entitats, empreses i comerços- a la Identitat Digital (IDR) per aconseguir ampliar el cens republicà com a futura "estructura d'estat".  Un sistema d'identificació que representa un "espai de sobirania, de consciència col·lectiva i d'empoderament ciutadà". 

Per altra banda, la tercera i quarta proposta han estat presentades per la membre de la nova junta Anna Cuxart. Aquestes accions fan referència a la "defensa jurídica gratuïta" que posarà a disposició el ClxR per garantir tot el suport jurídic necessari davant la repressió al moviment independentista i en defensa de la llengua catalana als centres educatius de la ciutat -arran de la sentència del 25% del TSJC-. 

A preguntes de la premsa, des del ClxR asseguren que la caiguda del suport independentista en les enquestes els "sorprèn poc". "La gent està decebuda amb aquest govern autonomista i que gestiona el mentrestant", ha criticat Palet. "S'hauran de buscar noves fórmules per revertir aquest gran desencís entre el votant independentista", ha sentenciat.