Així serà el monument d'homenatge a les víctimes de la Covid-19

L'escultura, formada per sis semicilindres, estarà situada en un espai "tranquil i recollit" del Parc Central de Sant Cugat

L'escultor Gerard Vilardebò amb l'alcaldessa Mireia Ingla i la tinència d'alcaldia de Cultura Esther Madrona
L'escultor Gerard Vilardebò amb l'alcaldessa Mireia Ingla i la tinència d'alcaldia de Cultura Esther Madrona | Aj. de Sant Cugat - Albert Canalejo
24 de març del 2022
Actualitzat el 25 de març a les 16:49h

L'escultor vigatà Gerard Vilardebó ha presentat la proposta guanyadora del concurs per a la realització d'un monument en record de les víctimes de la Covid-19. Aquest matí, l'Ajuntament de Sant Cugat ha presentat l'esbós de l'escultura que s'ubicarà en un espai "tranquil i recollit" del Parc Central

Construïda amb sis planxes semicilíndriques d'acer Corten -una per cada barri del municipi-, l'obra gira al voltant del concepte de "retorn". "La pandèmia ens ha tret moltes coses i aquest homenatge pretén retornar-nos algunes d'aquestes", ha exposat Vilardebó. En aquest mateix sentit, les planxes s'han col·locat en una posició concreta perquè "sembli que s'abracin entre elles", simbolitzant l'ajut, el suport mutu i l'esperança compartida entre tots els integrants de la ciutat.  

Tanmateix, l'escultura s'ha concebut perquè es permeti la circulació dels visitants, tant per l'exterior com per l'interior, amb la voluntat que pugui ser "recorreguda i viscuda" fomentant alhora la interacció social. A més, dins de la circumferència es col·locaran llums a peu de terra perquè la peça quedi il·luminada a les nits. El cost del projecte està valorat al voltant dels 20.000 euros.

El jurat -format per membres del govern, del Consell de la Ciutat, de la Taula de la Gent Gran, del Consell de Joves i Infants i de la Taula d'Art per recollir la visió del major nombre de santcugatencs- va escollir aquesta proposta entre sis candidatures. 

Qui és Gerard Vilardebò?
Gerard Vilardebò Soler, neix a Vic, el 19 de maig del 1992. S’inicia en el món de la forja artística per tradició familiar des de ben petit. Estudia a l’escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, on profunditza sobre el ferro i les seves manifestacions més artístiques. Segueix els estudis artístics a partir de l’aprenentatge de l’escultura amb totes les seves dimensions, materials i formes. Profunditza sobre tota la dimensió artística a partir del Grau Universitari de Belles Arts.

El seu terreny de creació són l’escultura i la instal·lació. En menys mesura treballa amb fotografia i pintura, estan sempre obert a noves formes d’aprenentatge i expressió, com podria ser la poesia.