Sant Cugat es prepara per minimitzar danys en cas d'emergències

El ple de març va donar llum verda a l'aprovació inicial del Document Únic de Protecció Civil Municipal

Imatge d'agents de la Policia Local de Sant Cugat i de Protecció Civil
Imatge d'agents de la Policia Local de Sant Cugat i de Protecció Civil | Lali Puig/ Aj. de Sant Cugat
S.B.
24 de març del 2022

El ple de març de l'Ajuntament de Sant Cugat va aprovar inicialment el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM). Un protocol, que va rebre el visitplau de totes les formacions polítiques, que servirà per minimitzar les situacions que potencialment poden suposar un risc i, en cas de produir-se una emergència, actual el més ràpid possible per minimitzar els danys -tant humans, materials com ambientals- i poder tornar a la normalitat el més aviat possible. 

Aquesta tasca, planificada pel servei de Protecció Civil, exigeix d'una bona coordinació entre els diferents serveis preventius i cossos d'emergències, tant professionals com de voluntaris, de totes les administracions i entitats involucrades. 

Fins ara, la ciutat vallesana disposa d'un Pla de Protecció Civil i diferents plans d'actuació, un per cada risc. Amb el nou DUPROCIM, s'aconseguirà un avantatge substancial a l'hora de realitzar i gestionar les actuacions corresponents davant la concurrència de qualsevol escenari de risc. 

Així doncs, amb aquest document, l'Ajuntament donarà compliment a la normativa vigent i treballarà per la prevenció en benefici de la ciutadania, dels béns i del medi ambient. 

Una vegada el document ha estat aprovat inicialment al ple, ara s'obrirà un període d'al·legacions abans de la seva aprovació definitiva