Sorea presenta el mural artístic «Aigua i Sostenibilitat»

L'obra, pintada per l'artista Galleta Maria, proposa una sèrie de petits canvis en les rutines diàries per aturar l'avançament de l'emergència climàtica i reduir la petjada hídrica

Presentació del mural a Sant Cugat amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua
Presentació del mural a Sant Cugat amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua | Aj. de Sant Cugat
NacióSantCugat
23 de març del 2022

L'Ajuntament de Sant Cugat i Sorea, la companyia gestora del subministrament d'aigua a la ciutat, han presentat aquest dimarts el mural artístic "Aigua i Sostenibilitat" situat a les escales entre els carrers Elies Rogent i Puig i Cadafalch. L'obra, pintada per l'artista Galleta Maria, ha estat coordinada i produïda per l'Associació Rebobinart en motiu del Dia Mundial de l'Aigua

El mural renovat, de caràcter pedagògic, pretén proposar una sèrie de petits canvis en les rutines diàries que poden ser significatius per aturar l'avançament de l'emergència climàtica i reduir la petjada hídrica. Amb l'economia social com a motor, al mural s'observen persones que col·laboren entre elles per fomentar el reciclatge i l'autogestió, la potenciació del consum local i la reducció de la petjada ecològica en gestos tan senzills com tancar la clau de pas quan se'n va de viatge. 

En aquesta línia, el gerent de Sorea, Josep Maria Montserrat, ha exposat que l'objectiu del mural és "aportar com podem fer un ús responsable de l'aigua en els nostres hàbits". Montserrat també ha volgut ressaltar les accions que està impulsant Sorea a la ciutat vallesana en l'àmbit de la conscienciació ambiental, a través de l'"Operació Aigua" i del programa Aqualogia amb recursos pedagògics per a les escoles. 

El mural anterior, situat en el mateix espai i realitzat per Oriol LastMinute, parlava del cicle natural de l'aigua. No obstant això, amb el pas del temps s'ha anat deteriorant i ha acabat sent substituït per aquest nou projecte que torna a girar sobre l'eix comú de l'aigua. Una iniciativa que s'emmarca en la "responsabilitat social i mediambiental" de Sorea en col·laboració amb administracions i entitats empresarials, socials, esportives i culturals de la ciutat. 

Qui és Galleta Maria i l'Associació Rebobinart?

L'autora del mural, Galleta Maria, és una il·lustradora, muralista i creadora de fanzines valenciana. Especialitzada en disseny i il·lustració, va estudiar Belles Arts i va fer un curs de concept art a la Joso. Actualment treballa com a artista de videojocs, tot i que procura mantenir-se activa amb la il·lustració i els murals. 

Per la seva banda, l'Associació Rebobinart es va fundar l'any 2012 sota una clara filosofia social que vincula l’art urbà amb la dinamització social i cultural de l’espai públic. Es fomenta una visió de l’art urbà professional per posar-lo al servei de la societat a través de la creació de projectes arrelats al territori, que aporten un valor afegit a l’espai urbà i que generen una nova via de comunicació amb la ciutadania propiciant l’esperit crític i transmetent missatges de caràcter social en cadascun dels projectes generats.

En aquesta línia, han desenvolupat un programa integral de projectes de creació artística a l’espai públic que inclou murals de gran format, murals comunitaris, intercanvis artístics, exposicions, festivals o tallers participatius. Tots ells reivindiquen la capacitat de l’art d’actuar com a eina de transformació social i cultural.