Sant Cugat descarta ara per ara fer canvis en la ZBE local després de l'anul·lació de la de Barcelona

Tot i això, el regidor de Mobilitat, José Gallardo, exposa que si arriba una resolució similar "s'haurà d'acatar"

Senyalització de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat.
Senyalització de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat. | Aj. de Sant Cugat
Sergi Baixas
22 de març del 2022
Actualitzat a les 18:28h

Sant Cugat del Vallès descarta ara per ara modificar la Zona de Baixes Emissions local després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lés aquest dilluns la ZBE de Barcelona. Així ho va avançar el regidor de Mobilitat, José Gallardo, durant l'audiència pública d'aquest ple de març a preguntes d'una plataforma veïnal contrària a la implementació de l'ordenança

Gallardo assegura que la regulació a la ciutat vallesana es va tirar endavant amb el vistiplau dels serveis jurídics de l'Ajuntament i que l'ordenança continua vigent malgrat el que pugui arribar a succeir a la capital catalana. "Si algú creu que alguna cosa s'ha fet malament ho haurà de dur on calgui", ha assenyalat el socialista. Malgrat tot, reconeix que si s'emet una resolució judicial similar a la que ha rebut el consistori barceloní, "s'haurà d'acatar". 

Cal recordar que la ZBE de Sant Cugat es troba activa des de l'1 de maig del 2021 i s'està aplicant el règim sancionador des de novembre. Segons va assegurar el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, des d'aleshores la Policia Local ha interposat prop de 3.300 multes a vehicles que han entrat a la ZBE sense un vehicle apropiat. La ZBE estableix que els vehicles sense etiqueta ambiental que circulin per l'espai establert en dies laborables, de dilluns a divendres i entre les 7.00 h i les 20.00 h, seran sancionats amb multes d'entre 100 i 500 euros. Afecta els vehicles de gasolina matriculats abans del 2000, els dièsel d'abans del 2006 i les motocicletes i ciclomotors d'abans del 2003.

Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, recorda que divendres passat ajuntaments i Generalitat van signar l'Acord per la Qualitat de l'Aire perquè tots els municipis amb més de 20.000 habitants tinguin la seva pròpia ZBE: "És l'única manera de garantir el compromís amb la qualitat de l'aire perquè el 65% del CO2 ve originat per la circulació", ha assegurat la batllessa republicana.