Marea Blanca ocupa la seu de CatSalut de Sant Cugat per «desatencions mèdiques»

Una vintena de membres de la Plataforma en defensa de la sanitat pública exigeixen la cita mèdica per a dos pacients i la dimissió de la gerència de l'àmbit metropolitana nord

Concentració a la gerència de CatSalut a Sant Cugat.
Concentració a la gerència de CatSalut a Sant Cugat. | Sergi Baixas
Sergi Baixas / Anna Mira
22 de març del 2022
Actualitzat a la 13:16h
"Donarem la tabarra fins que no ens facin cas". Amb aquestes paraules s'ha expressat un dels membres de la Plataforma en defensa de la sanitat pública de Terrassa, Antonio Mayorga, a les portes de la gerència de l'àmbit metropolità nord de CatSalut, a Sant Cugat del Vallès. 

A les 11 h del matí, una vintena de persones s'han plantat dins de les dependències de salut amb cartells per demanar respostes a dos veïns de Terrassa que porten cinc i dos anys esperant un diagnòstic. En el primer cas el Raúl, un home jove, "fa cinc anys que espera una atenció mèdica després d'una operació amb negligència, abús de pastilles i una falta de tractament postoperatori". Mayorga explica que en un primer moment "només tenia una malaltia i ara està fet pols i amb depressió", lamenta en declaracions a NacióSantCugat.

El segon cas pel qual s'han concentrat avui -tot i que des de la plataforma afirmen que n'hi ha molts més- és el de la Carmen, una dona que va urgències amb pèrdues de sang, amb nivells de ferro molt baix i que porta més de dos anys esperant un diagnòstic.

En un comunicat, exigeixen que tant el Raül com la Carmen disposin d'una atenció mèdica digna, ja que fins ara "no han rebut l'atenció correcta". Lamenten que malgrat la reunió que van mantenir el passat 24 de febrer i on es va reconèixer que "l'assistència rebuda no va ser adequada del tot", durant la trobada van adquirir el compromís que amb 15 dies es donaria una resposta per garantir una assistència adequada i un diagnòstic que encara no s'ha produït.

Per això, asseguren no es mouran de la Gerència fins que no se'ls doni cita i es puguin resoldre els seus casos. Mayorga ha estat contundent davant d'aquestes "desatencions mèdiques" i ha demanat la dimissió d'uns gerents que "els falta empatia i competències per tractar amb les persones". En el text també argumenten que si no es resol el cas, estudiaran si recórrer a la justícia per tal "d'evitar l'abandonament dels pacients".

Des de la plataforma insten a "mantenir la pressió i perseverar" en les seves reclamacions perquè siguin ateses. "Ens han tingut una falta de respecte enorme prometent-nos cites sense dates definides. I per això hem hagut de venir físicament perquè s'adonin del nostre cabreig. No marxarem fins que no obtinguem una resposta favorable", han exposat des de la secció local de Marea Blanca.

Finalment, a les 13 h, han estat informats de l'atorgament de les dues cites mèdiques reclamades i han donat per acabada l'ocupació a l'interior de les dependències de CatSalut.