Sant Cugat suma una victòria judicial per la protecció de Torre Negra

Una sentència ferma avala el bloqueig del consistori a denegar l'aixecament urbanístic en aquest àmbit natural

L'àmbit urbanístic de Torre Negra aplega un total de 165 hectàrees
L'àmbit urbanístic de Torre Negra aplega un total de 165 hectàrees | Cedida
22 de març del 2022
Actualitzat a les 11:14h

El litigi històric per a la construcció a l'àmbit de Torre Negra suma un nou capítol. En aquesta ocasió, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) acaba d'avalar -en sentència ferma- el dret de l'Ajuntament de Sant Cugat a bloquejar les aspiracions constructives de la promotora Núñez i Navarro per aixecar més de 3.000 habitatges en aquest indret natural ubicat a les faldes de Collserola

En concret, aquest cas fa referència a la tramitació d'un Pla Parcial de Delimitació de l'any 2016 quan NiN va voler aprofitar que el TSJC acabava de tombar la modificació del PGM del consistori santcugatenc impulsat el 2012 que buscava convertir el sector en sòl no urbanitzable. No obstant això, el govern local va encetar una nova modificació per protegir l'espai requalificant-lo com a sòl no urbanitzable suspenent així qualsevol atorgament de llicència urbanística. Aquest polèmic moviment encara està pendent de resolució als tribunals. 

Malgrat tot, des de l'equip de govern la tinència d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, s'ha mostrat optimista amb aquesta victòria parcial que apropa una mica més la preservació de Torre Negra: "És una molt bona notícia". En aquest sentit, el republicà ha celebrat que la sentència tanca una de les vies judicials més importants iniciada fa 6 anys.