Sant Cugat torna a prorrogar el servei d'aigua a Sorea fins que l'AMB n'agafi la gestió

La pròrroga del servei serà com a màxim per un any i de manera transitòria

L'objectiu del govern local és municipalitzar-ne la gestió
L'objectiu del govern local és municipalitzar-ne la gestió | ACN
NacióSantCugat
21 de març del 2022
Actualitzat a les 17:44h
SOREA seguirà prestant el servei d'aigua a Sant Cugat fins que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) n'agafi la gestió. Així s'ha tornat a aprovar en el ple municipal d'aquest dilluns 21 de març en el qual l'Ajuntament ha aprovat garantir la continuïtat del subministrament amb una nova pròrroga. Tanmateix, s'estipula que serà com a màxim per un any i de manera transitòria

Tot i que la voluntat de l'actual govern passa per la municipalització de la gestió de l'aigua, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 2019 va determinar que seria l'AMB qui tindria la competència sobre la gestió de l'aigua en els municipis que en formen part, com és el cas de Sant Cugat. 

Una voluntat política recolzada per un estudi que conclou que, "a efectes d'eficiència i sostenibilitat", la forma de gestió més eficient és la prestació directa amb personificació mitjançant una empresa pública municipal. 

Un bloqueig administratiu per part de l'AMB que, segons la tinència d'alcaldia de Bon Govern, Lourdes Llorente, arrenca qualsevol tipus de "sobirania municipal" a la ciutat i, per això, ha explicat que els cupaires trencaven amb el sentit de vot conjunt del tripartit. Llorente ha denunciat la "gestió opaca i poc transparent" per la qual remarquen que s'hauria d'atorgar a partir de criteris socials i ambientals i no de benefici econòmic. 

El punt s'ha aprovat igualment amb els vots a favor de JxSTC, ERC i el PSC, l'abstenció de Cs i el vot en contra de la CUP.