El PSC carrega contra el «vandalisme» dels col·lectius feministes de Sant Cugat

Durant la passada manifestació del 8-M, diversos centres d'estètica de la ciutat van patir pintades i enganxades d'adhesius

Enganxades d'adhesius a centres d'estètica i botigues de roba de la ciutat durant la manifestació del 8-M a Sant Cugat
Enganxades d'adhesius a centres d'estètica i botigues de roba de la ciutat durant la manifestació del 8-M a Sant Cugat | Sergi Baixas
17 de març del 2022
Actualitzat a les 20:58h

"És hora d'actuar". Amb aquestes paraules, el portaveu del PSC, Pere Soler, va carregar ahir en roda de premsa contra el "vandalisme" dels col·lectius feministes de Sant Cugat. Uns actes "violents i repressius" que es van tornar a veure durant el transcurs de la manifestació del 8-M contra certs establiments del centre de la ciutat com centres d'estètica o botigues de roba.

"Durant molt de temps s'han cregut amb el dret i la impunitat de fer guixades arreu de la ciutat", ha exposat el socialista denunciant el cost econòmic de les arques públiques que suposa retirar-les i que, alhora, hauria de generar-los una "contradicció" perquè són uns recursos que es podrien destinar a combatre situacions de vulnerabilitat. "Ja n'hi ha prou", va asseverar un contundent Soler assegurant que ja tenen els responsables identificats i els exigiran responsabilitats.

Amb un to més assossegat, la tinència d'alcaldia de Comerç Elena Vila va incidir en apartar aquests "fets aïllats i puntuals que no representen la veritable lluita feminista". "Són actes minoritaris que fan mal a la imatge del feminisme, de la nostra ciutat i del petit comerç local", va esgrimir Vila. En aquesta mateixa línia, la membre de l'executiva nacional del PSC va voler expressar el seu suport al comunicat de la Plataforma d'Esteticistes de Catalunya, un sector "especialment colpejat" per la pandèmia. "Acudir a aquests centres forma part de la llibertat individual de cada persona", va sentenciar.

El cost dels danys durant la jornada del 8-M no s'han quantificat, però el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, ha asseverat que la neteja de pintades d'aquestes característiques té un cost anual de 50.000 euros. 

La "pressió estètica"

Des de la Plataforma d'Esteticistes de Catalunya van enviar una carta a l'alcaldessa Mireia Ingla on denunciaven l'"atac i la criminalització" dels centres d'estètica del municipi atribuint els fets al Comitè 8-M de Sant Cugat

A través de les xarxes socials, aquest mateix col·lectiu relata que "assenyala" aquells establiments que "perpetuen models estètics imposats i que s'enriqueixen dels nostres complexos". "Prou control; volem sentir-nos a gust amb el nostre cos", afegeixen denunciant la "pressió estètica".