Soler sobre la futura pancarta: «Cal passar pàgina i evitar reprendre un full de ruta fracassat»

El partit socialista, en una roda de premsa de "protesta", alerten que estaran amatents perquè no s'esmerci cap mena de recurs públic en la seva col·locació a la façana de l'Ajuntament

Imatge de la roda de premsa d'aquesta tarda a la seu del PSC
Imatge de la roda de premsa d'aquesta tarda a la seu del PSC | PSC
16 de març del 2022
Actualitzat a les 19:27h

La pancarta de la discòrdia. Després de ser debatuda en Junta de Portaveus, la formalització d'una moció que es presentarà aquest dilluns al ple de març i que pretén penjar una nova pancarta a la façana de l'Ajuntament de Sant Cugat no ha sentat bé al PSC -membre de la coalició tripartit juntament amb ERC i la CUP-.

I és que JxSTC, principal partit de l'oposició, ha agafat la torxa d'un text presentat per l'ANC, Òmnium, Free Romeva, Amnistia i Llibertat i l'ADIC perquè es pengi un nou missatge a l'entrada del consistori on es denunciï la "repressió contra el moviment independentista" i es reclami l'amnistia i la llibertat. En aquest sentit, està previst que la iniciativa també compti amb el vot favorable dels republicans i els anticapitalistes i, per tant, s'acabi aprovant per majoria. 

En una roda de premsa aquesta tarda a la seu local, els socialistes s'han quadrat com a acte de protesta. "Amb les emergències actuals, com ara la Covid-19 i Ucraïna, la societat està cansada d'aquest tema", ha lamentat el portaveu de la formació local, Pere Soler. "Cal passar pàgina i evitar reprendre una quimera absurda, un full de ruta fracassat, que és únicament la nostàlgia d'uns pocs", ha assenyalat. "Tornar-hi no ens aporta res", ha afegit assegurant que no s'està representant a la majoria de la població i que es tornarà a violar el principi de neutralitat dels equipaments públics. 

Tanmateix, Soler també ha recriminat que els conceptes en els quals girarà la pròxima pancarta són "mentides i falten al rigor". "A ningú se'l jutja per les seves idees, sinó per haver delinquit", ha remarcat el socialista alabant el paper "conciliador i cooperatiu" del govern de l'Estat per "apaivagar la situació social" al país. 

Per altra banda, la primera tinència d'alcaldia ha alertat que restaran amatents perquè no s'esmerci cap mena de recurs públic per a la col·locació d'aquesta pancarta i ha manifestat que té el compromís dels republicans i els cupaires perquè això sigui així. 

De totes maneres, pel que fa a una possible crisi institucional en el sí del govern, Soler reafirma que la pancarta tindrà "conseqüències zero" pel que fa al pacte de govern. "No ens barallarem pel missatge d'una pancarta. Ara bé, sí que considerem que s'està faltant al respecte de la ciutadania". 

A preguntes d'aquest mitjà sobre si adoptarien un paper similar al de Cs -que ja van alertar que qualsevol nou intent de penjar una nova pancarta toparia amb una resposta judicial- i optaran per portar el cas als tribunals, Soler ha volgut sentenciar que els socialistes "no hem vingut a judicialitzar la política ni ho farem".