Biodiversitat i renaturalització: les claus per avançar cap a un Sant Cugat més saludable

L'Ajuntament ha organitzat unes jornades per reflexionar sobre la importància d'impulsar un model de ciutat més sostenible

Imatge de la roda de premsa a Can Mates amb José Gallardo i Alba Gordó
Imatge de la roda de premsa a Can Mates amb José Gallardo i Alba Gordó | Sergi Baixas
15 de març del 2022
Actualitzat a les 17:28h

A les portes de la primavera, l'Ajuntament ha organitzat unes jornades didàctiques per reflexionar sobre la importància d'impulsar accions que afavoreixin la biodiversitat i la renaturalització de Sant Cugat. En aquesta línia, l'administració local ha organitzat una sèrie d'activitats amb taules rodones, ponències i visites temàtiques per apropar i explicar a la ciutadania les polítiques que el nou govern de coalició està emprenent d'acord amb els eixos de l'aprovada declaració d'Emergència Climàtica.

En una roda de premsa a Can Mates, el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, i la Comissionada per a l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, han detallat les diverses iniciatives que se celebraran en diferents indrets de la ciutat del 23 de març al 7 de maig. "Una programació àmplia i treballada des de la transversalitat que ens permetrà avançar cap a un model de ciutat més saludable i sostenible", ha afirmat Gallardo. 

Per la seva banda, Gordó ha reivindicat aquesta aposta per protegir l'entorn natural del municipi que s'alça com a baluard del patrimoni de Sant Cugat. Durant aquestes activitats, de caire pedagògic i informatiu, també es debatrà i s'escoltaran les propostes del veïnat que vulguin oferir noves idees que ajudin a avançar cap a un millor benestar de vida.

Les jornades estan dividides en quatre grans blocs: gestió sostenible dels espais verds; ciutat saludable i infraestructura verda; la problemàtica de les espècies exòtiques innovadores (com ara les vespes velutines o les cotorres); i la gestió forestal multifuncional i canvi climàtic

Totes les activitats són gratuïtes però amb places limitades; per això es recomana inscriure's prèviament al portal web decidim.santcugat.cat. Pots consultar aquí el programa sencer: 
 

Programació Jornades Biodiversitat i Ciutat Saludable by Sergi Baixas on Scribd