Un santcugatenc, exonerat del seu deute de més de 36.000 euros

El jutge ha resolt el cas aplicant la Llei de Segona Oportunitat

Imatge de l'entrevista de Repara tu Deuda al santcugatenc Segundo Iglesias
Imatge de l'entrevista de Repara tu Deuda al santcugatenc Segundo Iglesias | YT
Sergi Baixas
14 de març del 2022


El Jutjat número 3 de Primera Instància i Instrucció de Rubí ha exonerat el deute d'un santcugatenc per un valor de 36.100 euros aplicant la Llei de Segona Oportunitat, tal com ha informat el bufet Repara tu deuda que ha portat la defensa del cas. 

Segons indiquen els advocats, Segundo Iglesias tenia una empresa telefònica que va fer fallida. Davant aquesta situació i atravessant "temps difícils", Iglesias va haver de fer front a l'acumulació de diversos deutes per tal de "poder tirar endavant" alhora que havia d'alimentar la família. Visiblement emocionat, el veí de Sant Cugat ha agraït la tasca del bufet. "És un pes que m'he tret de sobre", ha relatat.

I és que Repara tu deuda va decidir portar el cas perquè Iglesias, com a deutor de bona fe, pogués acollir-se a la Llei de Segona Oportunitat. Així doncs, el ciutadà ha aconseguit alliberar-se del total dels deutes acumulats. 

Catalunya lidera l'aplicació de la Llei de Segona Oportunitat
La Llei de Segona Oportunitat permet que particulars i autònoms puguin cancel·lar els seus deutes. Per a què això sigui possible, cal demostrar que l'afectat és deutor de bona fe, que ha intentat arribar a un acord extrajudicial per al pagament i que el deute no superi els 5 milions d'euros.

Aquest mecanisme legal s'aplica a totes les comunitats autònomes de l'Estat. Catalunya és la pionera en el rànquing estatal. Segons Repara tu deuda, en els darrers mesos s'ha incrementat considerablement el nombre de casos de persones que, com a conseqüència de la crisi de la pandèmia, han decidit acollir-se a aquesta llei per cancel·lar uns deutes que no poden cobrir.