El cost de les obres de La Mirada augmenta 1,29 milions d'euros

Segons l'Ajuntament l'increment es deu a la pujada de preus dels materials de construcció com ara la fusta o el metall

Un edifici que pretén fomentar la consciència ambiental entre l'alumnat.
Un edifici que pretén fomentar la consciència ambiental entre l'alumnat. | Aj. de Sant Cugat
A.M
21 de març del 2022
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:43h
L'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat finalment la licitació de les obres de l'escola La Mirada en el ple de març. Per fer-ho, s'ha incrementat el pressupost de l'obra 1,29 milions d'euros fins a arribar als 9,7 milions. La primera licitació va quedar deserta després que cap empresa s'oferís per executar les obres.

És per això que el govern va modificar el pressupost en el ple de febrer per adequar-se a la pujada de preus dels materials de construcció com la fusta o el metall, argumenten des del Consistori. Un cop publicada la licitació les empreses podran presentar les ofertes econòmiques i tècniques per a la construcció de l’escola. 

Si tot va sobre el calendari previst, amb aquests canvis, durant el mes de maig es podrien adjudicar les obres. Aquest increment no ha superat el 20% del total de l’obra, sinó que és del 15,32%, per això s’ha pogut modificar el projecte sense la necessitat d’aprovar un nou projecte executiu.

Des de JxSTC, el regidor Joan Puigdomènech ha demanat a l'equip de govern que renegociï el conveni amb la Generalitat perquè aquesta augmenti la seva partida de gairebé 5 milions d'euros. Des del tripartit han apuntat que hi incidiran però alerten que cal ser "realistes" en l'assumpció d'aquesta despesa extra.