«Plàncton»: gran estrena de ballet contemporani a Sant Cugat

L'Escola de Música Victòria dels Àngels i el Teatre-Auditori seran la residència artística del nou espectacle dirigit per Miquel Font

Imatge d'un dels assajos a l'Escola de Música Victòria dels Àngels
Imatge d'un dels assajos a l'Escola de Música Victòria dels Àngels | Cedida
S.B.
10 de març del 2022

El Ballet Contemporani de Catalunya (BCC) ha escollit Sant Cugat com a "residència artística" durant les pròximes tres setmanes fins a la gran estrena. Així doncs, l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i, posteriorment, el Teatre-Auditori acolliran els assaigs del nou espectacle "Plàncton". Una obra coproduïda per l'Ajuntament i que s'estrenarà el proper divendres 25 de març en el marc de la programació de Dansa Metropolitana
 

Vuit ballarins, liderats per Miquel Font, embolcallaran a l'audiència, inquietant-la envers alguns dels temes més preocupats del món actual i globalitzat des d'una dinàmica artística i positiva (no reivindicativa) que atorgui a l'espectador la plena llibertat en l'extracció de conclusions personals. "Plantejar l'observació dels contrastos necessaris previs a una reflexió sobre l'anàlisi del món, en molts aspectes, antagònics amb l'origen de la vida mateixa", relata Font.

Una proposta artística que pretén conceptualitzar el naixement de la vida, però també la complexitat i densitat, ja que el plàncton conforma més del 50% de la matèria orgànica del planeta. Una espècie que viu immersa en la globalització, el creixement exponencial de la població i, per primera vegada, es veu abocat a l'acció immediata i solidària de tots els seus habitants per a retornar a la sintonia amb la natura, avui revelada contra l'acció humana.
 
L'actuació també comptarà amb la participació dels tres grans músics catalans David Casanova al piano, Laia Puig al cello i la reconeguda flautista santcugatenca Patricia De No, qui encapçala la direcció musical. Tots ells interpretaran l'exigent peça "Vox Balaenae" del compositor nord-americà George Crumb.

El consistori ha materialitzat el seu suport amb l'obra amb la cessió d'espais públics, la programació de l'estrena en un gran escenari i la participació activa en la difusió i distribució.