Sant Cugat destinarà 400.000 euros per ajudar empreses i autònoms de la ciutat

L'objectiu és reduir l'impacte derivat de les restriccions de la Covid-19 del teixit empresarial i comercial local

Un espai de treball
Un espai de treball | ACN
S.B.
09 de març del 2022

L'Ajuntament de Sant Cugat, amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha engegat dues línies d'ajuts per donar suport al teixit empresarial i comercial de la ciutat durament colpejat per la pandèmia. Així doncs, amb l'objectiu de reduir l'impacte derivat de les restriccions de la Covid-19, el consistori adreçarà aquestes subvencions -valorades en 400.000 euros- a empreses i autònoms que van veure afectada la seva activitat amb el tancament durant el darrer trimestre del 2020.

Aquests ajuts, que són compatibles amb d'altres, es destinaran a subvencionar el lloguer durant aquest període dels locals en què els arrendataris són titulars de l'activitat. En cas que la persona titular de l’activitat en sigui propietària i no disposi de despesa de lloguer, pot demanar l’ajut per subvencionar les despeses destinades a l’adequació dels llocs de treball a les mesures Covid així com per adequar la seva activitat digitalment.

Per una banda, la primera línia d'ajuts es destinarà a la restauració, oci nocturn, discoteques i sales de ball, centres d'estètica i bellesa, i activitats lúdiques infantils privades. L'import d'aquesta convocatòria és de 250.000 euros i està destinada a aquells establiments que es van veure afectats per la suspensió de l'obertura entre els mesos d'octubre i novembre del 2020. Els requisits és que el negoci anual no superi els 2 milions d'euros i que continuï la seva activitat en el moment de la presentació de la sol·licitud. 

Llogaters titulars de l'activitat:
 
✔ Restauració, parcs infantils i oci nocturn: 50% del lloguer,  fins a 2.500 €
 
✔ Centres d'estètica i bellesa: 40% del lloguer, fins a 2.500 €
 
Propietaris titulars de l'activitat:
 
✔ Despeses destinades a l'adequació de l'establiment, i adequació digital de la seva activitat, fins a 1.000 €, realitzades des de l’estat d’alarma i fins al desembre de 2020.
 
Període de sol·licituds: del 8 de març fins al 7 de Maig  de 2022, ambdós inclosos. Procediment de concurrència no competitiva, es concediran per ordre de registre de les sol·licituds amb la documentació complerta.
 
Detalls de la convocatòria i sol·licituds: https://seu.santcugat.cat/seu/ProcedimientoTabs.aspx?tab=1&idProc=310&idnct=1971&x=BVn7UwPqyjnpQLotLYkhNg

Per altra banda, la segona línia d'ajuts es donarà a gimnasos, instal·lacions i equipaments esportius, i establiments als locals en centres comercials. En aquest cas, l'import de la convocatòria és de 150.000 euros i també està destinada a aquells establiments que es van veure afectats per la suspensió de l'obertura entre els mesos d'octubre i novembre del 2020. Els requisits és que el negoci anual no superi els 2 milions d'euros i que continuï la seva activitat en el moment de la presentació de la sol·licitud. 

Llogaters titulars de l'activitat:
 
✔ Establiments i locals comercials en centre comercial: 50% del lloguer,  fins a 1.500 €
 
✔ Gimnasos, instal·lacions i equipaments esportius : 40% del lloguer, fins a 1.500 €
 
Propietaris titulars de l'activitat:
 
✔ Despeses destinades a l'adequació de l'establiment, i adequació digital de la seva activitat, fins a 800 € realitzades des de l’estat d’alarma i fins al desembre de 2020.
 
Període de sol·licituds: del 8 de març, i fins al 7 de Maig  de 2022, ambdós inclosos. Procediment de concurrència no competitiva, es concediran per ordre de registre de les sol·licituds amb la documentació complerta.
 
Detalls de la convocatòria i sol·licituds: https://seu.santcugat.cat/seu/ProcedimientoTabs.aspx?tab=1&idProc=309&idnct=1970&x=nvn9cePVq1Hfz3ZbriesTg