Així serà el nou Camí del Crist Treballador després de l'estiu

Les obres d'arranjament es faran durant el període de vacances per afectar el mínim possible l'activitat de l'escola Avenç

Camí del Crist Treballador
Camí del Crist Treballador | GSV
NacióSantCugat
07 de març del 2022

L'Ajuntament de Sant Cugat adjudicarà durant les pròximes setmanes les obres per arranjar el camí del Crist Treballador que dona accés a l'escola Avenç i al Club Tennis Natació. Actualment, s'estan valorant les ofertes econòmiques i tècniques de les empreses que s'han presentat a la licitació. L'import del projecte, que s'allarga pels més de 5.000 m2 fins a la carretera de l'Arrabassada, està valorat en prop de 305.000 euros.

L'arranjament d'aquesta via es farà amb paviment natural -similar a l'asfalt- que barreja àrids i resines compactades. L'objectiu de l'actuació és eliminar la gran quantitat de pols en suspensió que genera la circulació dels vehicles, sobretot durant les hores d'entrada i sortida del centre educatiu.

D'altra banda, també s'executarà una cuneta per tal de conduir les aigües superficials i assegurar el drenatge de la superfície. Finalment, i malgrat certa polèmica, també s'instal·laran prop de 300 pilones de fusta que donaran continuïtat a les ja col·locades amb l'objectiu de delimitar un camí escolar practicable a peu i garantir la seguretat dels vianants.

"Amb aquest projecte volem donar una resposta adequada i eficaç per eliminar la pols i millorar així la qualitat de l'aire", ha apuntat la tinència d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch. "Una problemàtica que es va començar a produir l'any 2019 en el moment que l'Ajuntament va efectuar unes obres per arranjar el camí que es trobava en mal estat de conservació", ha admès el republicà. 

La previsió és que els treballs puguin començar a finals de juny (una vegada acabi el curs escolar) i s'allarguin durant tot l'estiu amb l'objectiu d'afectar al mínim possible l'activitat de l'escola Avenç.