Exigeixen cessaments pel tancament «inacceptable» del centre d'acollida de menors de Collserola

La CGT ha reclamat a la Creu Roja que depuri responsabilitats pel mal estat de les instal·lacions

Imatge de la manifestació d'aquest dijous organitzada per la CGT
Imatge de la manifestació d'aquest dijous organitzada per la CGT | ACN
Redacció
04 de març del 2022
Actualitzat el 06 de març del 2023 a les 17:06h

CGT ha reclamat a la Creu Roja cessaments per la situació "inacceptable" viscuda al centre d'acollida de menors no acompanyats ubicat a Collserola. El Dispositiu d'Atenció Immediata (DAI) va tancar fa dos mesos i es va haver de traslladar a un altre indret del Vallès després de les queixes fetes públiques pels treballadors sobre el mal estat de les instal·lacions. L'equip va denunciar les condicions de l'espai tant per "dèficits estructurals de gran importància" com per falta de material, talls de subministrament i plagues de rosegadors. 

Des d'aleshores, la Creu Roja -entitat gestora del centre- està investigant els fets internament. No obstant això, els treballadors reclamen directament el cessament de la referent del centre i de tothom qui hagi participat activament en els fets denunciats. A més, també es queixen de "certes actituds intolerables" de la responsable del centre amb "insults, crits i abusos de poder". El sindicat lamenta que encara no s'hagi derivat cap conseqüència.

Pel que fa al nou centre, els treballadors demanen un abonament extra pel desplaçament fins al nou edifici o que la jornada laboral s'iniciï quan comencen el desplaçament. A més, volen "processos de contractació transparents" i un "acompanyament real dels responsables dels projectes amb els diferents centres que gestiona", entre altres demandes. 

Fonts de la Creu Roja han assegurat que van posar a disposició dels treballadors un servei psicològic gratuït, però que van haver de retirar-lo perquè la participació va ser molt baixa. També reivindiquen que es va haver de buscar un altre equipament en un temps rècord.