1 de 10
atur

GRÀFIC | L'atur s'estanca en l'arrencada de l'any a Sant Cugat

Durant aquest darrer mes de febrer s'han registrat 22 persones menys desocupades

L'Oficina de Treball del carrer Sepúlveda de Barcelona en el primer dia de vaga al SEPE | ACN
per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 4 de març de 2022 a les 11:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'atur s'ha estancat en aquesta arrencada de l'any a Sant Cugat. Segons les dades l'Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, el passat mes de febrer es va tancar amb 2.372 desocupats, cosa que significa el 5,4% de la població activa (gairebé igual que a finals d'any després després d'experimentar-se un lleuger augment) -sense contemplar la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)-.
 
 
ATUR VALLÈS OCC

Infogram


Una davallada en 22 persones respecte a gener. Malgrat tot, tampoc es pot dir que la forta tendència de caiguda lliure dels darrers mesos s'hagi trencat de manera dràstica, però sí que s'estanca. No obstant això, es continua parlant de xifres que situen Sant Cugat a nivells d'ocupació més baixos inclús abans de l'arribada de la pandèmia. Una imatge molt diferent de la de fa justament un any, quan es va assolir el pic en relació amb l'atur amb 3.584 veïns sense feina.


Els valors registrats a Sant Cugat són una fotocòpia a la comarca, el Vallès Occidental no ha canviat la taxa percentual (10,5%), tot i restar 41 desocupats. Juntament amb Montcada i Reixac, 20, són els dos municipis que han liderat aquesta lleu millora, així com Cerdanyola i Castellar amb 19. Per contra, Santa Perpètua de Mogoda (3,6%) i Castellbisbal (1,4%), per percentatges, han estat les localitats on més s'ha incrementat de les nou del Vallès. 

És la primera vegada en els últims tres anys que en un mes de febrer, en l'àmbit comarcal, no ha crescut l'atur: el 2019 ho va fer un 0,5%; el 2020, un 1,2% i el 2021, un 0,8%. Respecte a fa un any, hi ha 15.152 persones menys sense feina.


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació