Ja hi ha data de judici per a les noies de 8 Mil Motius: 3 anys de presó pel tall de FGC a Sant Cugat

La Fiscalia també demana una suma de 26.000 euros de multa sota l'acusació de desordres públics

Des de 8 Mil Motius denuncien que es tracta d'un judici polític
Des de 8 Mil Motius denuncien que es tracta d'un judici polític | Sergi Baixas
28 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:35h

11 de gener de 2023. Després de gairebé quatre anys, les set noies de 8 Mil Motius han rebut la notificació de la data del judici, on s'acusa a tres anys de presó a cadascuna d'elles i a una suma col·lectiva de 26.000 euros per desordres públics. Els fets van tenir lloc durant la vaga feminista del 8-M del 2018 quan una trentena de noies van tallar les vies de FGC a l'estació de Sant Cugat

Des de 8 Mil Motius denuncien que es tracta d'un "judici polític al feminisme organitzat". "La Fiscalia s'ho ha muntat per vestir de desordres públics una acció que s'emmarcava en un context de vaga general i que únicament pretenia tallar puntualment les comunicacions ferroviàries. És un moviment més de l'Estat i la Generalitat per desarticular tot feminisme que s'escapi de la simple pancarta i no lluiti per arribar a l'arrel del problema", ha exposat la portaveu del col·lectiu Maria Gordillo en declaracions a NacióSantCugat.

Pel que fa a la línia de defensa que entomaran durant el judici, Gordillo assegura que igual que en el procés judicial, tampoc hi col·laboraran. "Mantindrem una estratègia de no acceptació, malgrat que ens detinguin com ja van fer fa un any per fer-nos arribar la notificació judicial", ha assegurat. "Nosaltres anirem a defensar-nos i a explicar què hi fèiem allà. Estem orgulloses del què vam fer i els motius que ens hi van dur no canvien quatre anys després", ha remarcat.

Amb relació a la sentència, confessen que no s'han plantejat que passaria amb una resolució condemnatòria. Malgrat tot, asseguren "no estar soles" i tenen l'esperança de seguir lluitant per les mateixes raons que les han dut a on estan ara.

Accions de suport i talls al territori

Aquest cas ha despertat la solidaritat de diferents col·lectius feministes d'arreu del país amb el col·lectiu 8 Mil Motius de Sant Cugat. En aquesta línia, durant els darrers anys s'han protagonitzat diverses accions reivindicatives a Barcelona, Lleida, Terrassa, Manresa o Sabadell.