Els usos de la masia de Torre Negra es definiran més endavant

El ple ha rebutjat la moció de JxSTC que instava al govern la creació d'un procés participatiu per decidir el pla d'usos d'aquest entorn

Torre Negra
Torre Negra | Adrià Costa
23 de febrer del 2022
Actualitzat a les 21:31h

Els usos de Torre Negra es decidiran més endavant. Aquest passat dilluns, la coalició de govern va rebutjar la moció de JxSTC que instava per l'obertura d'un procés participatiu que recollís les veus del conjunt de la ciutadania per definir el Pla d'Usos d'aquest nou espai públic que compren la històrica finca del segle XV i una vuitantena d'hectàrees del seu entorn enmig de Collserola.

Així doncs, esgrimint la majoria absoluta, el tripartit va fer caure la proposta demanant abans la seva retirada de l'ordre del dia per "prematura". En paraules de la tinència d'alcaldia de Presidència, Pere Soler, l'Ajuntament vol "anar amb cautela" i prioritzar la conservació d'aquest espai d'"incalculable valor patrimonial". En aquesta línia, el socialista ha exposat que, abans de res, cal elaborar un ànalisi de gestió i oportunitats emmarcat en l'estudi de protecció jurídica que se li podria atorgar a l'enclavament; ja catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL)

De totes maneres, Soler assegura que la concreció dels futurs usos es debatran a nivell "transversal, tècnic i d'amplitud social" per adaptar el més aviat possible i de forma gradual l'espai a l'ús ciutadà. Tot i això, el tinent d'alcaldia no ha volgut avançar dates d'aquest procés per "no enganxar-se els dits".