L'Ajuntament actualitza el cost de les obres de La Mirada per evitar que el concurs torni a quedar desert

Malgrat haver-hi més d'una cinquantena de constructores interessades, la discrepància pel cost dels materials va provocar que les empreses no es presentessin a la licitació d'obres

Un edifici que pretén fomentar la consciència ambiental entre l'alumnat
Un edifici que pretén fomentar la consciència ambiental entre l'alumnat | Aj. de Sant Cugat
23 de febrer del 2022
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:40h

L'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat durant el ple de febrer modificar el pressupost del projecte inicial de la futura escola La Mirada i el tornarà a licitar durant el ple de març després quecap empresa s'oferís per executar les obres. Des del govern expliquen que les constructores, malgrat haver-hi més d'una cinquantena d'interessades, no van presentar-se al concurs per la discrepància existent entre els preus actuals de mercat dels materials i els preus aprovats en el projecte. 

Alguns d'aquests -com la fusta, l'alumini i la pedra-, s'haurien "incrementat desmesuradament" durant els darrers mesos i a les empreses no els sortia a compte fer-se'n càrrec, quedant la licitació deserta. Així doncs, els tècnics del consistori han hagut de revisar el projecte i han afegit les modificacions pertinents després d'haver contactat amb les pròpies empreses per conèixer de primera mà els motius pels quals no s'havien presentat.

Malgrat tot, els serveis municipals i l'equip redactor han conclòs que l'augment de preus del nou redactat no superarà el 20% del cost total de 8,5 milions d'euros i, per tant, no caldrà aprovar un altre projecte executiu. La voluntat de l'alcaldessa, Mireia Ingla, i de la regidoria d'Educació és que la nova licitació s'aprovi al març i les empreses puguin presentar les seves ofertes econòmiques durant el mes d'abril per avançar el màxim de ràpid possible davant d'aquest nou entrebanc.  

Per altra banda, la tinència d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, va apuntar que van desestimar les al·legacions presentades per l'ADENC perquè "no són interessades en el procés de licitació de les obres". Pel que fa al recurs que la mateixa entitat ecologista va tramitar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) reclamant l'aprovació de mesures cautelars per aturar la construcció, des del govern assenyalen que de moment no han rebut cap notificació al respecte.