JxSTC reclama que la ciutadania decideixi el futur de Torre Negra

La històrica finca del segle XV i una vuitantena d'hectàrees del seu entorn van ser adquirides per l'Ajuntament a principis d'any

Torre Negra
Torre Negra | Adrià Costa
16 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:52h

Sant Cugat ja té les claus de Torre Negra. Fa prop d'un mes, l'alcaldessa Mireia Ingla rebia la clau mestra de les mans de la família Rabadà, ara ja expropietaris de la històrica finca del segle XV i d'una vuitantena d'hectàrees del seu entorn. Des de llavors, una incògnita sobrevola el mas de més alt valor patrimonial de la ciutat: "Què s'hi farà allà?"

Doncs a aquesta pregunta, el principal partit de l'oposició JxSTC planteja una proposta que presentarà en format de moció durant el ple ordinari de febrer. La idea és que l'equip de govern obri un procés participatiu recollint les veus del conjunt de la ciutadania que acabi definint el Pla d'Usos d'aquest nou espai públic. Posteriorment, a través d'una comissió, s'estudiaria i valoraria la viabilitat de les diverses propostes presentades.

En paraules del regidor de Josep Maria Vallès, reclamen que Torre Negra es converteixi en un "equipament viu, atractiu, dinàmic, pedagògic i de referència per a l'entorn" que, alhora, contribueixi a la sostenibilitat i manteniment d'aquest immoble històric catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).

Per altra banda, des de Junts ja tenen algunes idees que recullen en el text de la moció com ara: que la masia destini un espai a l'educació i sensibilització de la població vers al respecte i preservació del medi ambient, al coneixement del territori del Parc de Collserola així com també dels seus usos i les activitats que s'hi realitzen; que la finca tingui un espai dedicat a explicar i promoure les pràctiques dels horts urbans de Sant Cugat; i que s'exposi un espai dedicat a la construcció i rehabilitació artesanal.