Avals aconseguits! Els Gausacs tindran una nova seu social (amb bar-restaurant inclòs)

Els Castellers de Sant Cugat han pogut recollir més de 80.000 euros provinents d'una norantena d'avals

Els Gausacs fent un castell davant la seva nova seu social
Els Gausacs fent un castell davant la seva nova seu social | Gausacs
15 de febrer del 2022
Actualitzat el 16 de febrer a les 12:18h

"Repte assolit!". Els Castellers de Sant Cugat han aconseguit reunir els diners suficients per permetre'ls sol·licitar el préstec destinat a reformar la seva seu social ubicada al carrer de Sant Bonaventura número 17. Així doncs, els Gausacs han recollit una suma de més de 80.000 euros provinents de 87 avals de persones tant de dins com de fora de la colla.

En declaracions a NacióSantCugat, Jordi Serrano, membre de la colla castellera, confessa estar "molt content" pel suport rebut que demostra les ganes que hi ha al municipi de tirar endavant aquest projecte. Uns diners que serviran per executar una "reforma integral" que permeti adequar l'espai recentment adquirit -un antic taller mecànic- a les necessitats actuals de l'entitat. 

Està previst que l'edifici, de dues plantes, acolleixi un bar-restaurant obert al públic -a través d'una concessió- que visibilitzarà i farà d'aparador de l'activitat castellera a la ciutat; mentre que, alhora, també servirà com a punt de trobada i socialització dels propis Gausacs per reunir-se després d'acabar els assajos. A la planta superior es muntaran sales polivalents, de reunions i despatxos per gestionar el dia a dia de la colla.

Ja fa tres setmanes que els camises verdes havien llançat una campanya de recaptació a través de les xarxes socials per poder optar al crèdit de la cooperativa de serveis financers ètics i solidaris Coop57. Gràcies a això, els Gausacs rebran els diners finançats a 10 anys vista i que la pròpia colla s'encarregarà de retornar progressivament fins al 2032.

Així doncs, els Castellers podran donar el tret de sortida a les reformes del seu nou espai social que es preveu que s'allarguin fins al juny; just abans de l'arribada de la Festa Major. Tot i això, Serrano avança que la inauguració oficial no tindrà lloc segurament fins al mes de setembre, després de la tornada de les vacances d'estiu.

Pel que fa als avaladors, es tracta d'un compromís personal i individual que parteix de la confiança en aquest projecte col·lectiu. No obstant això, si per algun supòsit l'entitat no pogués retornar el préstec, les persones avaladores respondrien en el seu nom i només per la seva part avalada sense interessos afegits.