«Els castells no son de princeses» s'exposa a la Casa de Cultura

L'exposició fotogràfica forma part dels actes de celebració del 25è aniversari dels Gausacs

05 de febrer del 2022
Actualitzat el 07 de febrer a les 12:24h
Exposició sobre castells a la Casa de Cultura.
Exposició sobre castells a la Casa de Cultura. | Aj. Sant Cugat / Lali Puig
Els castells no son de princeses. Aquest és el títol de l'exposició de la fotoperiodista de Terrassa, Mireia Comas, que exposa aquests dies a la Casa de Cultura de Sant Cugat. I ho fa en el marc dels actes de celebració dels 25 anys dels Gausacs.

Diverses imatges de castells que no deixen indiferent ningú on es mostren totes les cares d'aquesta tradició. Des de la felicitat de descarregar un castell a plaça, els assaigs i les pors que hi ha al darrere, com les caigudes i les cares de patiment dels que tenen alguns familiars al capdamunt de les tan nostrades, torres humanes.

Comas ha explicat que precisament l'exposició vol "transmetre la meva passió cap als castells". A tall de curiositat ha explicat que recorda a la perfecció un 3d8 on va fer d'enxaneta amb els Minyons a Sant Fèlix. "Va ser impressionant". Comas ha estat molt vinculada a la vida castellera i de fet el títol de l'exposició va lligat precisament quan de petita es va interessar per aquesta tradició. "Era un moment on no hi havia massa nenes als castellers".

Per la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, l'exposició "vol apel·lar al sentiment de ser a plaça i viure l'esperit casteller". Per la regidora és una molt bona manera de posar en valor també els 25 anys de Gausacs, una colla que va molt més enllà dels castells "és un estil de vida".

Per la seva banda, el Cap de Colla, Marcel Serra, ha lloat el compromís de Comas amb els castells i també la feina que fa en altres àmbits com ara en denunciar desnonaments o assentaments en naus abandonades.