Mor Carmen Rojo, la fundadora de El Mesón i filla predilecta de Sant Cugat

Aquest divendres es farà el funeral a l'església del Monestir

Bar El Mesón de Sant Cugat.
Bar El Mesón de Sant Cugat. | Sergi Baixas
A.M
03 de febrer del 2022
Actualitzat a la 13:29h
Aquest dimecres al vespre va morir, als 91 anys, Carmen Rojo, la fundadora del bar El Mesón i filla predilecte de Sant Cugat. Va néidxer a Nava de Roa (Burgos) l’any 1930 tot i que va venir de petita a viure a Sant Cugat. Juntament amb el seu marit, Juan Cervera, van aixecar per primera vegada la persiana de l'emblemàtic bar a la plaça d'Octavià, un 22 de desembre del 1964. 

La inauguració d’aquest establiment va suposar un abans i un després en la història de la restauració de la ciutat. El naixement quatre anys després, el 1968 de la Facultat de lletres de la Universitat Autònoma en el Monestirva suposar un impacte enorme pel restaurant i evidentment, per la ciutat.

El lligam entre el restaurant i el professorat i alumnat de la nova Universitat es va crear de forma immediata. Carmen Rojo va obrir de bat a bat les portes del seu restaurant als representants de la universitat progressista del país. El Mesón es va omplir de personatges capdavanters de la cultura que es feia a Catalunya a finals del 60.

Però el fet de més impacte, sens dubte, en tota aquesta història va ser l’arribada del poeta Gabriel Ferrater. Sense la força que va tenir la relació d’amistat entre la Carmen Rojo i Gabriel Ferrater potser la història hagués estat molt diferent. Aquest divendres 4 de febrer a les 10 hores es farà el funeral de Carmen Rojo a l’església del Monestir de Sant Cugat.