La Mirada pateix un nou entrebanc: cap empresa s'ofereix a construir l'escola

L'Ajuntament va aprovar aquest desembre el plec de clàusules per procedir amb la licitació de les obres valorades en 8,4 milions d'euros

Un edifici que pretén fomentar la consciència ambiental entre l'alumnat
Un edifici que pretén fomentar la consciència ambiental entre l'alumnat | Aj. de Sant Cugat
27 de gener del 2022
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:41h

L'Ajuntament no ha rebut cap oferta a les obres de construcció de la futura escola de La Mirada. En un comunicat, l'administració local explica que la mesa de contractació d'adjudicació de les obres -encarregada de rebre, obrir i valorar les empreses constructores- ha constat aquest matí que no s'havia presentat cap oferta quedant, per tant, deserta la licitació.

Davant d'aquesta situació, l'equip redactor del projecte tornarà a estudiar la documentació per valorar les raons objectives que puguin haver portat al fet que cap empresa constructora hagi presentat oferta econòmica. 

En aquest sentit, si la raó principal per no haver presentat oferta és una discrepància entre els preus de mercat actuals dels materials de la construcció i els preus aprovats en el projecte, s’haurà de portar a terme una modificació del projecte executiu (en cas que la diferència amb l'import aprovat inicialment sigui inferior al 20% del total de l’obra) o a una revisió del projecte sencer (en cas que l'import final superi el 20%).

En una piulada, l'alcaldessa Mireia Ingla ha reconegut que es tracta d'un "nou entrebanc" tot i que remarca que els serveis tècnics ja estan mirant de trobar "la solució més ràpida i efectiva possible".  La republicana insisteix que la construcció d'aquest centre educatiu al barri de Volpelleres continua sent "la prioritat" del govern local.