Valldoreix recupera la Biennal d'Escultura després de la Covid

La tercera edició del certamen tindrà lloc durant els mesos d'octubre a desembre

La cita artística comptarà amb escultures d'artistes locals, nacionals i internacionals
La cita artística comptarà amb escultures d'artistes locals, nacionals i internacionals | EMD
NacióSantCugat
24 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:48h

La 3a Biennal d'Escultura "Valldoreix dels Somnis" tornarà a lluir a la Vila després de l'aturada forçada per la Covid-19. Així doncs, el certamen artístic organitzat per Amicart Valldoreix i l'EMD tindrà lloc durant els mesos d'octubre a desembre i comptarà amb l'espai d'exposició a l'aire lliure del parc de Sant Cebrià, l'emplaçament escollit per acollir les obres. 

La voluntat, amb la instal·lació d'obres d'artistes locals, nacionals i internacionals, és que Valldoreix torni a esdevenir un punt de referència de l'art escultòric. La inauguració de la III Biennal està prevista pel 15 d'octubre. Per altra banda, l'entrega de premis se celebrarà més endavant, a mitjans de desembre.

En un comunicat, l'EMD apunta que a la Biennal pot participar tothom qui ho desitgí, sense límit d'edat ni nacionalitat, i només s'admetrà una obra d'art per artista. Pel que fa a la temàtica, aquesta és lliure, però el jurat valorarà especialment els treballs que tractin la relació entre l’art i la natura, la sostenibilitat i el medi ambient. La data límit de presentació d’obres és el proper 30 de març de 2022.

Les obres presentades poden estar confeccionades amb un ampli ventall de materials propis d’escultura, com la pedra, el ferro, l’acer, el bronze, el formigó, etc. així com altres materials resultants de les noves tecnologies. Els artistes han de tenir en compte que els materials a utilitzar han de ser estables, aptes i resistents per a l’exposició a l’aire lliure i capaços de suportar les inclemències derivades de la intempèrie.

El jurat de la III Biennal estarà format per 5 membres que seleccionaran dotze peces entre totes les presentades i aquestes s’instal·laran al Parc de Sant Cebrià, on quedaran exposades durant tota la Biennal. El resultat de la tria del jurat es donarà a conèixer el dia 2 de maig de 2022, primer a cada artista i posteriorment als mitjans de comunicació.

Tanmateix, s'atorgarà tres premis, decidits segons els següents criteris: Premi a la singularitat (dotat amb 5.000 euros), Premi al missatge (dotat amb 5.000 euros) i 3.000 euros per al Premi a l’artista emergent (menor de 35 anys). El jurat també atorgarà tres accèssits i/o mencions honorífiques.