Ousman Umar posa en venda mel solidària per evitar les migracions d'infants africans

El valldoreixenc d'origen ghanès es dedica a "unir educació, tecnologia i aliances" per "aportar solucions al fenomen migratori

L'activista valldoreixenc Ousman Umar
L'activista valldoreixenc Ousman Umar | Roger Navarro
S.B.
21 de gener del 2022

El fundador de l'ONG NASCO Feeding Minds, Ousman Umar, ha tret al mercat la "Mel solidària". Un producte que neix amb de la mà del projecte benèfic "Miel Muria" per a ajudar a evitar el fenomen migratori d'infants africans que marxen en una cerca falsa d'oportunitats per la qual, assegura, la immensa majoria moriran pel camí. 

En concret, comprar un pot d'aquesta cooperativa ghanesa suposarà la destinació de 5 euros a la fundació d'Umar per contribuir en la creació d'aules informàtiques per desenvolupar zones rurals d'Àfrica i, així, evitar que "els nens i nenes d'avui, es converteixin en els immigrants de demà". 

L'activista valldoreixenc va ser reconegut l'any passat amb el Premi Fundació Princesa de Girona Social 2021 reconeixent l'emprenedoria social i la transformació educativa. Precisament l'entitat fundada per Umar es dedica a "unir educació, tecnologia i aliances" per "aportar solucions al fenomen migratori", tal com va detallar el jurat.

Ell mateix va néixer a Ghana i quan va arribar als 13 anys va migrar cap a Europa per buscar un futur millor. Va tardar quatre anys en aconseguir creuar el Sàhara peu i el mar en pastera fins arribar a l'estat espanyol. El 2012 va fundar l'ONG NASCO Feeding Minds per canviar el paradigma de l'ajuda humanitària. Una història de superació que queda reflectida en l'entrevista que vam fer-li a principis d'any a NacióSantCugat.

L'entitat fundada per Umar busca oferir solucions al problema de la immigració al país d'origen a partir de la formació en noves tecnologies de la societat per sortir de la pobresa i aposta per l'educació com a "eina per a canviar qualsevol societat".