375 euros de multa per haver abocat deixalles enmig de la via pública a Valldoreix

L'EMD recorda de la normativa dels voluminosos i de les sancions econòmiques corresponents

Imatge d'un abocament il·legal a Valldoreix
Imatge d'un abocament il·legal a Valldoreix | EMD
NacióSantCugat
21 de gener del 2022

L'EMD de Valldoreix ha tornat a informar d'una nova sanció econòmica a un veí de la Vila per haver abocat deixalles enmig de la via pública. Aquesta vegada, la Policia Local de Sant Cugat ha interposat una multa d'acord amb l'ordenança de convivència ciutadana per un import de 375 euros. Des de l'administració local reivindiquen el compliment de la normativa dels voluminosos a la ciutat i de les corresponents sancions econòmiques que poden arribar fins als 3.000 euros. 

Ja fa més d'un any que Sant Cugat i Valldoreix van unir esforços per lluitar contra aquesta mena d'incivisme. Amb la posada en marxa de la campanya "VoluminoSOS", des de les administracions públiques s'insta a la ciutadania a complir amb la normativa de recollida de residus per mantenir el municipi net i evitar molèsties al veïnat. 

L'horari establert és diumenge i dijous al Centre; dimarts a Mira-sol i Can Barata; dimecres a la Floresta i les Planes; i dilluns a Valldoreix (en aquest barri cal deixar-los a les cantonades); al costat del contenidor més proper.

A banda d'aquest servei de recollida al carrer, els objectes voluminosos es poden continuar portant a les dues deixalleries municipals (l'Ambiteca -antic Punt Verd del Centre- i el Punt Verd de Can Calopa. També s'apunta que en cas de necessitat -persones molt grans o amb mobilitat reduïda- s'ofereix un servei de recollida a domicili. Per sol·licitar-lo cal trucar al telèfon gratuït 900 103 146.