Cultura

El festival de teatre en francès Oui! també aterrarà a Sant Cugat

El certamen cultural se celebrarà del 28 de gener al 17 de febrer

per NacióSantCugat, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 19 de gener de 2022 a les 16:00 |
Els actors del muntatge L'Adoration, Matthieu Tune i Marie Micla | ACN / Festival Oui!

El festival de teatre en francès "Oui!" aterrarà per primera vegada a Sant Cugat. I és que la cinquena edició del certamen que se celebrarà a Barcelona del 28 de gener al 17 de febrer enguany s'estendrà més enllà de la capital catalana i també oferirà funcions a la Sala Clavé del Teatre de La Unió Santcugatenca (diumenge 6 de febrer a les 19 h) i a la Sala Trono de Tarragona
  Una de les obres destacades de la 5a edició del Oui! és l'estrena de la nova adaptació de la peça 'L'Adoration', de Matthieu Tune, que fa al mateix temps de director i d'actor. Al costat de l'actriu Marie Micla, el muntatge planteja la situació d'un home i una dona que es troben després d'anys sense veure's. La proposta, que després s'estrenarà als escenaris francesos, es dedicarà al director Moisès Maicas, que va morir el juny de 2017 i va participar en els primers anys del festival.


A banda, entre els muntatges hi ha noms com el de Pierre Notte, Benoit Giros, Roman Puyuelo, Héidi Tillette de Clermont-Tonnerre, Céline Brunelle o Frédéric Sonntag. Destaca també Denis Lachaud, que presentarà l'obra 'Jubiler', de la companyia L'Idée du Nord. Després de fer parada a Barcelona, l'espectacle es representarà a París. 

Per tal de fer els espectacles accessibles a tothom i no només al públic que entengui francès, pràcticament totes les obres s'acompanyaran de subtítols en català o castellà. Així mateix, coincidint amb la cinquena edició del festival el Oui! ha apostat per llançar una línia editorial pròpia, 'Edicions Oui!', que s'inaugura amb la traducció al català de 'La Magie Lente'.


Per altra banda, pel públic infantil s'ha programat 'Le bal des abeilles', un muntatge que explica "per què les abelles són necessàries en la vida dels éssers humans". Així ho ha detallat la directora del festival, Mathilde Mottier. Atès que és un muntatge "molt visual", serà l'únic que no oferirà subtítols.

Igual que en l'última edició, el certamen repeteix amb la secció 'Km 0', que acull muntatges d'artistes residents a Barcelona. En aquesta ocasió s'ha apostat per la peça 'Pulsation', de la companyia Les Impulsives; i 'La Màgia Lenta' de Denis Lachaud, amb interpretació de Marc Garcia Coté.


Tot plegat anirà acompanyat, com és habitual, de diverses activitats, trobades i lectures dramatitzades, entre les que hi haurà 'Sócrates', a càrrec de Frédéric Sonntag. La programació completa es pot consultar al web del festival.

 

Participació