Solidaritat

Una santcugatenca demana ajuda per ingressar la seva mare amb alzheimer a una residència

Com a filla única i sense pare, la situació s'està agreujant i ja no es veu capacitada -ni física ni econòmicament- per cuidar-la sola

per S.B., Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 20 de gener de 2022 a les 09:00 |
Imatge de Gloria Alarcón i la seva mare | Cedida

La santcugatenca Gloria Alarcón demana ajuda ciutadana per ingressar la seva de 76 anys amb alzheimer avançat a una residència privada mentre espera una plaça a un equipament públic. Alarcón explica que aquest passat estiu li van diagnosticar la fase 5 de 7, fet que la fa completament depenent a totes hores. Exposa que, com a filla única i sense pare, la situació s'està agreujant i ja no es veu capacitada -ni física ni econòmicament- per cuidar-la sola. 

Apunta que fa dos anys que es mantenia a la cua de la llista d'espera demanant ajuts a les administracions; una petició que no va ser resposta fins fa dues setmanes quan li van concedir el tercer grau de dependència- el més alt que existeix-. No obstant aquest reconeixement, la prospecció continua sent "desesperant" perquè actualment hi  ha més de sis mesos d'espera per obtenir plaça en un centre de dia públic i més de dos anys per accedir a una residència pública.


Davant d'aquest context, Alarcón ha engegat una campanya de micromecenatge de 6.000 euros per agilitzar el procés i poder pagar una residència privada durant aquest període de temps mentre esperen a l'atorgament d'una plaça als equipaments públics. 

"Ella sempre m'ha cuidat i em sap molt de greu no poder donar-li el millor", lamenta. "Aquesta malaltia ens consumeix tant al malalt com al cuidador i és desolador trobar-se sense ajudes en una situació tan complicada i que avança tan ràpidament. Estic vivint el dol de la meva mare sola i per això necessito ajuda econòmica per poder donar-li una millor qualitat de vida", resumeix.
 

 

Participació