VÍDEO | Descobreix els més de 400 km de camins per gaudir Collserola

Un mapa guia que incorpora tota la informació necessària del parc natural així com la normativa i les pràctiques recomanades

Imatge del nou mapa-guia de Collserola
Imatge del nou mapa-guia de Collserola | PNC
Sergi Baixas
19 de gener del 2022


"Collserola ens cuida i ho farà per molts anys si la sabem cuidar". El Consorci del Parc Natural de Collserola (PNC) i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han presentat un nou mapa guia de l'entorn natural de la Serra. Un document que incorpora tota la informació necessària per descobrir els més de 400 km de pistes, camins i corriols del pulmó verd metropolità. 

Itineraris senyalitzats, patrimoni, activitats, àrees de lleure, miradors... Inclús la normativa i les pràctiques recomanades que reivindiquen l'espai natural i els beneficis que aporta a tota la ciutadania que hi viu o el visita promovent l'accés des dels nou municipis del seu entorn i prioritzant l'arribada amb transport públic.

Una nova publicació que neix amb dos principals objectius: d'una banda, descriure la xarxa de camins disponibles per a les activitats d’ús públic al Parc Natural i els equipaments i serveis per a la visita, i de l’altra, posar en valor els beneficis que ens aporta aquest espai natural protegit i explicar quines són les bones pràctiques que cal seguir-hi durant la nostra visita.  

Així doncs, el nou mapa cartografia la xarxa dinàmica d'ús públic que preveu el nou Pla especial de protecció del medi i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat) aprovat a principis del 2021. Un pla que pretén ordenar l'ús del parc i que posa el focus en la conservació de l'espai. Pots descarregar-te el mapa, aquí.