Impuls per «dotar de vida» el mercat de Volpelleres

S'han signat quatre noves concessions que ocuparan vuit noves paradetes i l'equipament ja arriba a un 74% de l'ocupació

Signatura de les concessions per a les noves parades al mercat de Volpelleres
Signatura de les concessions per a les noves parades al mercat de Volpelleres | Aj. de Sant Cugat
NacióSantCugat
19 de gener del 2022

El mercat municipal de Volpelleres comptarà amb 8 noves parades que oferiran plats precuinats, fleca, fruites, verdures i productes de xarcuteria al barri. Una passa endavant impulsada per l'Ajuntament i Promusa -que gestiona l'espai des del 2010- per fomentar l'ocupació de les parades vacants de l'equipament.

L'objectiu és donar més vida al mercat per convertir-lo en un referent de compra de proximitat. Així doncs, des del consistori s'ha dut a terme una tasca de comercialització i acompanyament als comerços aspirants per incentivar l'obertura de nous establiments que incrementi i diversifiqui l'oferta comercial al veïnatge. 

Des de l'equip de govern, la tinència d'alcaldia de Presidència, Pere Soler, ha celebrat la notícia per a la dinamització del mercat. "Es posa fi a un greuge històric des de la creació del barri i d'aquesta centralitat que és el mercat de Volpelleres", ha manifestat el socialista. 

Un mercat amb potencial
Emplaçat al complex de Volpelleres Centre, és el més nou dels quatre mercats municipals de Sant Cugat. Va ser inaugurat el maig del 2019 amb una superfície de 1.000 metres quadrats i espai per a un total de 19 parades; 8 de les quals s'ompliran d'activitat en els propers mesos arran de les noves concessions atorgades. 

Amb aquestes noves incorporacions, ja són 14 les parades que donaran servei, un 73,68 % de l'ocupació disponible. Amb la revitalització, s’espera que nous paradistes s’animin a ocupar un dels 5 espais que encara queden disponibles per completar l’oferta del mercat.

El Mercat té una situació i serveis que facilita l’accés de les persones des de les ciutats del voltant amb FGC, des de molts punts de la ciutat amb les dues línies de transport urbà que hi porten, i disposant de 259 places d’aparcament públic pels que hi accedeixen amb vehicle privat. L’entorn disposa d’amplis espais per a vianants i zones infantils, envoltades de natura, que dibuixen un escenari únic des d’un punt de vista social i comercial.