Economia

Asepeyo inverteix dos milions d'euros en últimes tecnologies per reduir els accidents als centres de treball

Un miler de directius de 200 empreses han conegut de primera mà les darreres novetats del centre d'innovació en riscos laborals de Sant Cugat del Vallès

per NacióSantCugat , 3 de desembre de 2019 a les 18:00 |
La mútua Asepeyo ha presentat aquest dimarts el seu centre d'innovació en riscos laborals de Sant Cugat del Vallès on en els últims dos anys ha invertit dos milions d'euros per incorporar les darreres tecnologies a les mesures de prevenció. Un centre on s'experimenta amb realitat virtual, simuladors de conducció, robots col·laboratius o drons, entre d'altres tecnologies, per oferir a les empreses les darreres novetats orientades a reduir els accidents als centres de treball.

Evarist Llenas Torrent, responsable de prevenció d'Asepeyo, explica que pel centre han passat un miler de directius de 200 empreses que han conegut de primera mà les darreres novetats tecnològiques que "ens ajuden a millorar en prevenció i a fer-la més atractiva".


El centre d'innovació en riscos laborals de la mútua té 12.000 metres quadrats i està situat a l'Hospital Asepeyo de Sant Cugat del Vallès. L'equipament disposa d'espais on desenvolupar i testar els diferents projectes i un 'showroom' on mostrar a les empreses les novetats. Torrent destaca que mostrar en directe les novetats als directius és molt més efectiu que explicar-les per tal que es decideixin a implementar-les a les seves empreses. Senyala que la realitat virtual ofereix la possibilitat de "recrear" situacions de risc de manera virtual per mirar d'evitar-les. La mútua ha invertit fins ara uns dos milions d'euros en el centre d'innovació i té prevista una inversió d'un milió més per l'any vinent.

 

Participació