Un santcugatenc, exonerat del seu deute de més de 126.000 euros

El jutge ha resolt el cas aplicant la Llei de Segona Oportunitat

Catalunya és la pionera en el rànquing estatal en l'aplicació d'aquest mecanisme legal
Catalunya és la pionera en el rànquing estatal en l'aplicació d'aquest mecanisme legal | Cedida
Sergi Baixas
12 de gener del 2022
Actualitzat a les 14:23h

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Rubí ha exonerat aquest passat novembre el deute d'un santcugatenc per un valor de 126.482 euros aplicant la Llei de Segona Oportunitat, tal com ha informat el bufet Repara tu deuda que ha portat la defensa del cas. 

Segons indiquen els advocats, quan SR es va divorciar, va deixar l'habitatge que tenia a mitges amb la seva exdona. Ell va assumir part dels crèdits però va haver-hi un moment que "no podia més i va haver de deixar de pagar". Amb aquesta sentència que s'acull al benefici d'exoneració del passiu insatisfet (BEPI), SR ha aconseguit alliberar-se dels deutes acumulats i queda fora del pagament de la hipoteca conjunta, assenyala la defensa. Això sí, ella, al continuar pagant, s'ha quedat amb la vivenda. 

Catalunya lidera l'aplicació de la Llei de Segona Oportunitat
La Llei de Segona Oportunitat permet que particulars i autònoms puguin cancel·lar els seus deutes. Per a què això sigui possible, cal demostrar que l'afectat és deutor de bona fe, que ha intentat arribar a un acord extrajudicial per al pagament i que el deute no superi els 5 milions d'euros.

Aquest mecanisme legal s'aplica a totes les comunitats autònomes de l'Estat. Catalunya és la pionera en el rànquing estatal. Segons Repara tu deuda, en els darrers mesos s'ha incrementat considerablement el nombre de casos de persones que, com a conseqüència de la crisi de la pandèmia, han decidit acollir-se a aquesta llei per cancel·lar uns deutes que no poden cobrir.