Ada Colau, nova presidenta del Consorci del Parc Natural de Collserola

L'alcaldessa de Barcelona pren el relleu a la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín

Ada Colau.
Ada Colau. | Adrià Costa
05 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:26h

Aquest passat 16 de desembre, el relleu a la presidència del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola va ser oficialitzat per l'Assemblea General de l'entitat. Així doncs, l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau agafa les regnes del Consorci que fins ara ostentava la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. Ara, la socialista compartirà la vicepresidència amb el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Antoni Ferran.

Cal recordar que l'alternança en la presidència està contemplada en l'article 12 dels estatuts del mateix ens supramunicipal, que estableix torns de rotació cada dos anys per les persones que ocupin la presidència i les vicepresidències. Els candidats són escollits per l'Assemblea General entre els seus membres designats en representació de la Generalitat, la Diputació o l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

En la intervenció d'assumpció del càrrec, Colau va remarcar la importància de preservació del Parc pels seus valors ecològics i com a espai essencial per al lleure i salut de la ciutadania metropolitana. Un "enorme tresor" del qual molts habitants de l'entorn s'han adonat durant la pandèmia. 

Per altra banda, l'alcaldessa també ha fet esment als "grans reptes" que afronta aquest espai, encoratjant el nou director gerent en aquesta nova etapa marcada pel desenvolupament del nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge (PEPNat). En aquesta línia, ha demanat als membres de l'Assemblea iniciar una reflexió conjunta sobre el futur de l'espai i rubricar un nou compromís compartit amb totes les institucions, entitats i ciutadania per dotar aquest espai natural de tots els recursos necessaris. 

Durant la sessió plenària, també es va donar compte del nomenament del nou director gerent del Parc, Raimon Roda -després d'un polèmic concurs que va destapar NacióSantCugat-; es va aprovar el pressupost del Consorci per a l'exercici 2022; i presentar el nou mapa guia del Parc Natural de la Serra de Collserola.