L'atur cau un 30% a Sant Cugat en un any i se situa a nivells més baixos a l'arribada de la pandèmia

Cau la tendència de caiguda lliure al municipi per una persona

Gent passejant pel centre de Sant Cugat
Gent passejant pel centre de Sant Cugat | Aj. de Sant Cugat/Lali Puig
05 de gener del 2022

Sant Cugat trenca la ratxa de reducció de l'atur que arrossegava des del mes de febrer. I ho fa només per una persona. Segons l'Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, aquest desembre les llistes de l'atur han tancat amb 2.371 persones desocupades, el que significa un 5,4% de la població activa. El passat mes de novembre es va fer amb 2.370 persones. En comparació a fa un any, la ciutat en registra 1.060 santcugatencs menys; una reducció del 30,9% en tan sols 12 mesos.   

 
 


Malgrat tot, tampoc es pot dir que la forta tendència de caiguda lliure dels darrers mesos s'hagi trencat de manera dràstica, però sí s'estanca. No obstant això, es continua parlant de xifres que situen Sant Cugat a nivells d'ocupació més baixos inclús abans de l'arribada de la pandèmia. Una imatge molt diferent de la de fa justament un any, quan es va assolir el pic en relació amb l'atur amb 3.584 veïns sense feina.

Aquesta frenada també s'ha observat a la majoria de municipis de la comarca i del país on, després de molts mesos a la baixa, han registrat també per primera vegada un petit increment de persones desocupades. Aquest és el cas de Terrassa (+63), Rubí (+65) o Montcada i Reixac (+19), que segueixen la dinàmica del còmput total del Vallès Occidental (+79). Per contra, Sabadell continua disminuint els registres amb 33 veïns menys; igual que ho fa el conjunt del territori català(-664).