VÍDEO | «Se'ns ha escapat de les mans»: l'espectacular il·luminació nadalenca d'una casa de Sant Cugat

A NacióSantCugat parlem amb el propietari d'un domicili que s'ha convertit en una autèntica atracció per a la ciutat

La il·luminació de la casa número 12 del Turó del Pinyer
La il·luminació de la casa número 12 del Turó del Pinyer | Sergi Baixas
04 de gener del 2022
Actualitzat el 08 de gener a la 13:00h

Des de fa 4 anys, els bons Reis Mags tenen un nou competidor a Sant Cugat. La misteriosa casa número 12 del carrer Turó del Pinyer il·lumina la cara embadalida dels centenars vianants que hi passen pel costat. Milers de bombetes, inflables, animatrònics i projectors amb vídeos musicals a aconsegueixen dibuixar un somriure fins i tot als més Grinch del Nadal. 

Encuriosits, a NacióSantCugat ens hem apropat fins al famós immoble per parlar amb el propietari d'aquesta autèntica nova atracció del municipi. La porta metàl·lica s'obre i accedim a l'interior d'un espaiat rebedor que també presumeix de més llums nadalenques penjant de tot arreu. 

El Santiago explica que tot va començar per la dèria d'una de les treballadores de la llar que li feia il·lusió il·luminar la casa. "Al principi només una bombeta per aquí, una altra coseta per allà; i al final, quan aquest any ho he vist tot encès... Se'ns ha escapat de les mans", reconeix un home jubilat amb somriure picaresc. 

"Ara, per sort, queden pocs dies perquè s'acabi el Nadal i ja les podrem retirar", comenta sospirant. Preguntat per si de cara a l'any vinent té pensat mantenir la ja tradició, afirma -no massa segur de si mateix- que serà "poc probable". I és que les dues dones de la llar, Vicky i Vera, veritables responsables de tot l'aparador, es mantenen fermes: "Tenim 360 dies per convèncer-lo i fer-ho de nou", afirmen confiades. "Ja tinc noves idees molt xules per l'any que ve", asseguren rialleres. 

De tot plegat, el Santiago només té por de dues coses: ocasionar alguna molèstia al veïnat i que algún infant despistat pugui patir un accident mentre creua el carrer de davant de casa. Al cap i a la fi, es tracta d'una finca ubicada en una zona aïllada de Sant Cugat que durant aquestes dates nadalenques rep una insòlita afluència de trànsit cridada per les seves llums. Sigui com sigui, una cosa té clara: "Si ho fem ens haurem de superar. Ara ja hem generat certa expectació i no podem permetre'ns defraudar". 

Tots ells neguen que es tracti d'una "ostentació". "Això és alegria. A la gent li agrada i ho gaudeixen molt", asseguren. "Després de tantes penes que hem passat durant la pandèmia, nosaltres aconseguim repartir una mica d'alegria". Relaten que sovint reben cartes de nens petits amb dibuixos i missatges d'agraïment donant-los les gràcies per compartir amb ells aquesta il·luminació. 



Altres notícies que també et podrien interessar: