JxSTC exigeix «responsabilitats polítiques» pel tancament temporal de la comissaria de la Policia Local

La seu del cos policial de Sant Cugat no va oferir servei la nit prèvia a Cap d'Any

El principal partit de l'oposició assegura
El principal partit de l'oposició assegura | Ajuntament de Sant Cugat
03 de gener del 2022
Actualitzat a les 16:24h

El "tancament temporal" de la comissaria de la Policia Local durant la matinada del dijous 30 al divendres 31 de desembre portarà cua. Aquella nit, a causa de la "indisposició a última hora dels agents del torn de nit" i sense efectius d'emergència disponibles, a les portes de la prefectura es va haver de penjar un cartell entre les 1.30 h i les 5 h del matí anunciant del tancament de les dependències policials municipals. En cas d'urgències, es demanava que es contactés amb la comissaria dels Mossos d'Esquadra o el 112. 

Davant d'aquest fet inèdit, el mateix divendres la secció local del Partit Popular ja va sortir a reclamar l'assumpció de "responsabilitats polítiques" i aquest dilluns, JxSTC s'ha afegit a la petició. En un comunicat, el principal partit de l'oposició assegura "no donar crèdit" i titllen l'episodi d'"inadmissible". 

En aquesta línia, la portaveu del partit Carmela Fortuny ha afirmat: "Això és incomprensible. Dependències de la Policia Local de Sant Cugat tancades temporalment? Ens preocupa i molt que la comissaria tanqui i que no s'hagi previst res des de la regidoria corresponent de l'Ajuntament". 

No obstant això, el grup municipal vol deixar clar que "no posem en dubte la professionalitat dels agents, però sí la manca de previsió per part de la seva direcció política", afirmen fent palesa la reclamació d'assumpció de responsabilitats polítiques. "No és tolerable que en una ciutat de més de 94.000 habitatnts passin fets tan reprobables com aquest i, encara més, en aquestes dates", han sentenciat.

Malestar des de Cs

Per la seva banda, Cs també s'ha pronunciat al respecte i ha reclamat "explicacions". "No és possible que una ciutat amb més de 100 policies es quedi sense efectius en una de les setmanes més complicades per a la seguretat ciutadania", ha exposat el portaveu taronja Aldo Ciprián.

En aquest sentit, en un comunicat també han volgut deixar clar el seu "malestar" i exigeixen, d'ara endavant, una "millor coordinació i transparència en l'àrea de seguretat, més efectius a la Policia Local i que se solucioni amb urgència el problema dels imapagaments de les hores extraordinàries als agents. "La seguretat dels nostres veïns ha de ser sempre una prioritat per a qualsevol equip de govern. Una ciutat segura és una ciutat viva", ha conclòs.