Mor el Pare Gabriel Bayés, vicari jesuïta de Sant Cugat

Més de 50 anys al servei del poble desenvolupant diverses tasques pastorals

Missa d'acció de gràcies al Pare Gabriel Bayés
Missa d'acció de gràcies al Pare Gabriel Bayés | Cedida
Sergi Baixas
03 de gener del 2022
Actualitzat a les 10:04h

Als 84 anys, aquest cap de setmana ha mort el Pare Gabriel Bayés a l'Hospital General de Catalunya (HUGC) . Nascut l'any 1937 a Barcelona, mossèn Bayés es va ordenar jesuïta amb tan sols 18 anys. Després d'una vida acadèmica a cavall entre el Centre Borja de Sant Cugat, Astúries, Roma i París, va acabar retornant a la ciutat vallesana des d'on va exercir de capellà els seus darrers 50 anys. Una tasca que va compaginar amb la de vicari del poble.

Així doncs, des del 1970, el pare Gabriel va col·laborar estretament amb la Parròquia de Sant Pere d'Octavià del Monestir de Sant Cugat com a ajudant del rector fins al 2020, quan es va jubilar degut al seu estat delicat de salut. No obstant això, el seu llegat sempre s'ha mantingut i es mantindrà viu. 

Una vida de servei fonamentada en la seva missió pastoral: catequesis per infants; celebracions eucarístiques de gran alçada teològica; i l'acompanyament dels ancians i malalts atenent les seves necessitats espirituals. Una trajectòria notable que ha marcat un abans i un després en la vida dels santcugatencs, especialment en els més veterans abans del boom poblacional del municipi. 

El seu funeral tindrà lloc aquest dilluns 3 de gener a les 12.30 h a la parròquia de Sant Pere d'Octavià.