Tret de sortida a les obres de restauració del cimbori del Monestir

El projecte contempla principalment actuacions de neteja i consolidació per evitar filtracions d'aigua dins de l'església

Obres al cimbori del Monestir de Sant Cugat
Obres al cimbori del Monestir de Sant Cugat | Aj. de Sant Cugat
03 de gener del 2022
Actualitzat a les 11:29h

Després de les tres torres, la muralla de llevant i els vitralls, ara ha arribat el torn del cimbori. Aquesta setmana s'ha donat el tret de sortida a les obres de restauració d'aquesta part del Monestir per netejar-la i consolidar-la per evitar filtracions d'aigua i caiguda de material a l'interior de l'església. A més, també s'ha anunciat que finalment s'instal·larà il·luminació i un sistema anti-aus.

Les obres de rehabilitació d'aquest Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) datat del segle XIV s'allargaran durant els pròxims sis mesos. Aquestes tasques s'emmarquen en un conjunt d'actuacions per rehabilitar el patrimoni del Monestir i del seu entorn gràcies a les inversions de gairebé dos milions d'euros per part de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Així doncs també està previst fer una restauració puntual de la façana del claustre; de les cobertes gòtiques de la nau nord de l'església; dels paraments de les façanes est i oest; i de les cobertes de llevant del recinte eclesiàstic.