Polèmica pel «tancament temporal» aquesta matinada de la comissaria de la Policia Local

Aquesta passada matinada, la seu del cos policial de Sant Cugat ha restat sense servei

Cartell que han penjat a la comissaria de la Policia Local de Sant Cugat
Cartell que han penjat a la comissaria de la Policia Local de Sant Cugat | PP Sant Cugat
31 de desembre del 2022
Actualitzat el 01 de gener del 2022 a les 15:18h

La matinada d'aquest dijous a divendres, la comissaria de la Policia Local de Sant Cugat va quedar "tancada temporalment" entre les 1:30 h i les 5 h del matí per la "indisposició a última hora dels agents del torn de nit". Un tancament per manca d'efectius que ha avançat i denunciat per les xarxes socials la secció local del Partit Popular reclamant l'assumpció de "responsabilitats polítiques". "Però això què és?", ha carregat el president del partit blau Álvaro Benejam.
  Davant d'aquest fet inèdit, l'Ajuntament ha explicat als mitjans de comunicació que hi ha un procediment establert per cobrir aquesta mena de situacions en caràcter d'urgència. No obstant això, a causa de les baixes per la Covid-19 i els torns festius per Nadal no hi havia "cap agent disponible per cobrir les baixes sobrevingudes". 

Així doncs, exposen que van seguir els protocols del Departament d'Interior de la Generalitat i van avisar als Mossos d'Esquadra que van assumir el servei durant el període que la comissaria ha estat sense servei. També es va contactar amb el telèfon d'emergències 112 per informar de la incidència. 

Tot i això, l'alcaldessa Mireia Ingla s'ha reunit aquest divendres amb l'inspector en cap de la Policia Local, Joaquim Martin, el regidor de Seguretat, Francesc Carol, i el coordinador general, Ferran Villaseñor, per avaluar els fets i "trobar els mecanismes" perquè aquesta situació "no es torni a produir". La republicana ha garantit que aquesta nit de Cap d'Any la comissaria estarà oberta amb els efectius previstos ordinàriament per garantir el servei. 

Tanmateix, avui també s'ha celebrat una reunió de treball amb el sindicat majoritari del cos policial santcugatenc SIP-FEPOL on aquests últims han aprofitat per traslladar al govern les seves preocupacions sobre el servei i el funcionament del cos.

En concret s'ha tractat: la reivindicació per trobar una solució als errors detectats en la gestió de les nòmines; un suport del departament de RRHH especialitzat en la gestió de quadrants, hores extres, canvis de torn, prolongacions i reduccions horàries, queixes i reclamacions; la reposició del 100% de la plantilla cada cop que es produeixen baixes per jubilacions, excedències i canvis de policia; i l'homogenització de les hores extra i analitzar tots els complements de productivitat i plusos per simplificar la gestió i el seu cobrament.

L'alcaldessa s'ha compromès a tractar en profunditat tots aquests temes en el marc de la mesa sectorial de policia durant el mes de gener. 

Més enllà del comunicat, des de l'Ajuntament prefereixen no fer declaracions.