VÍDEO | Aquests són els guanyadors del Concurs de Pessebres de l’Ateneu 2021

Enguany, un total de 42 pessebres s'han presentat entre les quatre categories de la competició

El pessebre d'Adrià Pros, guanyador de la categoria Artística
El pessebre d'Adrià Pros, guanyador de la categoria Artística | Cedida
NacióSantCugat
29 de desembre del 2022

Ja sabem els guanyadors de la 9a edició del Concurs de Pessebres de l'Ateneu, amb la col·laboració de l'Agrupació de Pessebristes de Sant Cugat. Enguany, 42 pessebres s'han presentat al concurs que s'ha tornat a celebrar un any més de forma excepcional -s'exigia l'enviament de fotografies i vídeos per participar- arran de la pandèmia. Malgrat els impediments i les circumstàncies, l'Ateneu ha celebrat l'alta participació d'una de les activitats més màgiques de l'any.

El jurat, que va valorar totes les fotografies i vídeos dels pessebres presentats, ha estat conformat per l'artista plàstic Jaume Ibars i la dissenyadora gràfica Anna Mayol. Els premis són un seguit de productes de la Pastisseria Sàbat, Vins Noé, Òmnium Cultural i l'Ateneu Santcugatenc. Des del certamen també s'ha volgut agrair als més de 45 pessebres en finestra de domicilis santcugatencs amb la Menció d'Honor a les obres de Rosa Maria Llunell (carrer del Carme, 17), Josep Casas (carrer de Sant Jordi, 7) i Cal Crispin (carrer de Santiago Rusiñol, 25).

Els guanyadors de les diferents categories són: 

- Popular o tradicional: per construir-lo es poden fer servir elements naturals: suro, molsa, escorça, pedres, sorra... 1r premi: Sergi Sanchez; 2n premi: Ricard Barba; i 3r premi: Miquel Ursul. 

Artístic: els elements de construcció poden ser: guix, cartó, porexpan, poliestiré, fusta... 1r premi: Adrià Pros; 2n premi: Lluís Navarro; i 3r premi: Roger Cusidó.

- Innovador: s’hi inclouran aquells pessebres construïts amb materials reciclats, plastilina, etc. i tots aquells pessebres que no es puguin incloure en les altres categories. 1r premi: Fundació Salut Plus; 2n premi: Escola Santa Isabel; i 3r premi: Bárbara Kisrch.
 
- Col·lectiu: categoria pensada pels pessebres construïts des de col·lectius, entitats, escoles i/o comerços. 1r premi: Òptica Mira-sol; 2n premi: Llar d'Avis de la Parròquia; 3r premi: Centre Pediàtric Can Mora.

- Infantil i/o juvenil: el jurat valorarà el millor pessebre presentat per nens i nenes de Sant Cugat amb un premi especial patrocinat per Òmnium Sant Cugat. Premi a l'escola Viaró.