Ciprian acusa Soler d'haver «coaccionat» una entitat de Sant Cugat perquè es retirés d'una moció

El text, treballat inicialment amb l'Associació local de Restauració i Oci Nocturn, buscava prohibir el consum d'alcohol a la via pública i incrementar la seguretat als locals

Aldo Ciprian, portaveu de C's a l'Ajuntament de Sant Cugat.
Aldo Ciprian, portaveu de C's a l'Ajuntament de Sant Cugat. | Adrià Costa
Sergi Baixas
23 de desembre del 2021
Actualitzat a les 20:10h

Polèmica al ple. El portaveu de Cs, Aldo Cipiran, ha carregat contra el govern -i en especial contra la tinència d'alcaldia de Presidència Pere Soler- a qui ha acusat d'haver "coaccionat, amenaçat i pressionat" a l'Associació Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn. I és que l'entitat local, expliquen, s'hauria acabat retirant de la moció que havien treballat inicialment amb els taronges per la "manca de consens" amb la resta de partits municipals.

Aquesta moció, que buscava modificar l'Ordenança de Convivència Ciutadana per prohibir el consum d'alcohol a la via pública i incrementar la seguretat als espais d'oci nocturn de la ciutat, finalment no ha obtingut el suport de cap altra formació política del plenari. Tampoc de JxSTC, que estava predisposat a presentar esmenes al text, ha anunciat el seu vot en contra en assabentar-se que la mateixa entitat proposant s'havia acabat fent enrere malgrat que Cs la volgués continuar tirant endavant. Un moviment que des del tripartit, Soler ha qualificat de "cinisme abismal" criticant que s'hagin "creuat línies vermelles" en l'ètica parlamentària per utilitzar una entitat per treure-hi rèdit polític.

"Si té proves presenti-ho als tribunals. O vostè m'està amenaçant o està mentint", ha esbitzat Soler demanant a Ciprian que retirés aquestes afirmacions que ell nega rotundament. Una demanda que el portaveu liberal ha rebutjat. "Estem parlant de la ciutadania de Sant Cugat, no del seu ego", ha respost lamentant que el debat s'hagi centrat més en les formes que en el fons de la qüestió. 

Foment d'un oci nocturn responsable

El text rebutjat demanava a l'Ajuntament que incrementés les mesures d'inspecció i control per evitar la venda de begudes alcohòliques a menors. També es reclama major presència policial al tancament dels establiments d'oci nocturn per vetllar per la seguretat de la ciutadania. En aquest sentit, la moció obre la porta a plantejar i estudiar noves fórmules i propostes d'oci nocturn que s'encaminin al foment d'un oci "més segur, saludable, responsable i de qualitat".

Cal recordar que el model d'oci nocturn a la ciutat s'ha posat sobre la taula després que fa un mes es produís una allau humana a les Carpes Drinnking Lemon de Sant Cugat que va deixar, com a mínim, sis ferits.