Cancel·lat el Quinto de Sant Cugat per la Covid-19

Els organitzadors de la tradicional activitat nadalenca reivindiquen la "responsabilitat col·lectiva" davant la nova onada pandèmica

El Quinto de Sant Cugat cada any aplega més seguidors
El Quinto de Sant Cugat cada any aplega més seguidors | Joaquim Albalate
21 de desembre del 2021
Actualitzat a les 11:49h

Els indicadors epidemiològics no són bons i continuen anant a l'alça a una velocitat vertiginosa. Aquesta realitat de la sisena onada ha obligat la Generalitat a anunciar ahir al vespre noves mesures extraordinàriescom l'entrada en vigor d'un nou toc de queda i la limitació de trobades amb un màxim de 10 persones. A les portes de Nadal, tot comença a caure com un fila de peces de dominó per evitar que els centres sanitaris del país tornin a col·lapsar-se. 

Això és el que ha passat amb el Quinto de Sant Cugat ni 24 hores després d'anunciar-se la suspensió de totes les funcions de la tragicomèdia local "Pedra i Sang" en detectar-se diversos positius entre els membres de la companyia teatral. Amb aquesta dinàmica que s'està observant arreu, l'Assemblea Gestora del Quinto i l'Ajuntament han optat per cancel·lar la tradicional activitat prevista pels pròxims dies al Parc Jove del parc de Ramon Barnils. Així doncs, serà el segon any sense que els santcugatencs puguin picar Quinto de manera presencial. 

"Amb motiu de l'actual situació d'alerta de Covid, les noves mesures i la responsabilitat col·lectiva que entoma Cal Temerari, no només amb el públic que ve a gaudir del Quinto, sinó també amb totes les voluntàries que el fan possible, creiem necessari suspendre'l", apunten en un comunicat. "Esperem tornar l'any que ve amb més alegria i força que mai, però en especial volem tornar de forma segura", han reivindicat. 

Sigui com sigui, aquesta decisió només afecta als Quintos previstos a l'Envelat de Sant Cugat. La resta, malgrat que també podrien acabar caient, depenen d'altres organitzacions i entitats de la ciutat que tindran, per ara, l'última veu per decidir si els tiren endavant o també hi acaben posant fre.