Entitats ecologistes amplien el contenciós administratiu per frenar en sec el projecte d'obra de La Mirada

L'ADENC i SOS Bosc Volpelleres sol·liciten que s'adoptin mesures cautelars urgents per paralitzar qualsevol moviment

21 de desembre del 2021
Actualitzat a les 11:04h
El nou centre educatiu de La Mirada estarà situat en un
El nou centre educatiu de La Mirada estarà situat en un | Aj. de Sant Cugat


Nou pas per la via judicial. L'ADENC i la plataforma SOS Bosc de Volpelleres han presentat un escrit d'ampliació del recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per impugnar l'aprovació definitiva del projecte bàsic i executiu de La Mirada -que va obtenir llum verda en sessió plenària la setmana passada-. Un moviment que s'emmarca en la voluntat d'aturar la construcció de la futura escola amb l'objectiu de defensar la "integritat" de l'entorn natural i buscar una ubicació alternativa pel centre educatiu del barri santcugatenc. 

A més a més, les entitats ecologistes han sol·licitat que s'adoptin mesures cautelars urgents per tal de paralitzar immediatament el projecte d'obra dels treballs de trasplantament de l'arbrat i frenar en sec la licitació del contracte d'obres. 

Cal recordar que aquest mes de setembre, el TSJC va admetre a tràmit el recurs contra la modificació puntual del planejament vigent a l'àmbit del parc equipat del bosc de Volpelleres. Un recurs que a dia d'avui està pendent de resolució

Paral·lelament també anuncien que s'estan tramitant més al·legacions contra l'acord d'aprovació inicial del projecte d'obres pels treballs de trasplantament de l'entorn natural aprovat el passat mes de novembre. En aquest sentit, els col·lectius ecologistes consideren que la tala d'exemplars i el seu trasplantament impliquen una "agressió" a l'ecosistema del bosc, una "pèrdua irreparable" d'exemplars, l'erosió del sol, la destrucció d'arrels i de tota la vida associada i afectació de la seva funció de connectivitat de fauna. 

En la mateixa línia, fa mesos que esgrimeixen que l'Ajuntament no està actuant d'acord amb la legislació ambiental i de canvi climàtic que hauria d'"impedir accions urbanístiques que vagin en contra del que indica la llei i respectar el compliment dels Objectius-ODS de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides".