«Confinats»: 100 vivències personals durant el confinament per un fi solidari

El regidor Josep Maria Vallès tornarà a destinar tots els beneficis del seu llibre a la Marató de TV3

El regidor de JxSTC, Josep Maria Vallès
El regidor de JxSTC, Josep Maria Vallès | TW
NacióSantCugat
14 de desembre del 2021
Fa més d'un any, el periodista i regidor de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès, presentava el seu llibre Confinats (Viena Edicions). Una iniciativa col·lectiva i solidària que reprodueix fil per randa les reflexions, els neguits i les oportunitats viscudes i escrites per cent persones durant el confinament de la Covid-19. 

Ja l'any passat, Vallès va fer un donatiu de tots els beneficis del llibre a la investigació científica contra la pandèmia recol·lectada per la Marató de TV3. Enguany, la missió és la mateixa i tots els guanys d'aquest projecte "100% santcugatenc" aniran destinats a la cura, prevenció i sensibilització de les malalties mentals. 

En el recull, que compta amb el pròleg de l'escriptor i periodista Xavier Bosch, els testimonis, amb una àmplia presència santcugatenca, són persones de totes les edats i professions que durant els mesos de març i maig del 2020 van decidir participar en aquest document històric d'una mateixa crisi sanitària, social i econòmica que, segons l'autor, ha generat un "patiment social sense precedents que mai oblidarem".

La portada del llibre és de l'artista Paco Minuesa que dibuixa l'essència del llibre; un cor tancat a casa que recorda al recomanat avís de les autoritats sanitàries #Quedatacasa. Entre d'altres, el llibre recull el testimoni del president de la Generalitat, Quim Torra; el conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet; o del periodista Jofre Llombart.