Sant Cugat es reivindica com a Ciutat Defensora dels Drets Humans

La ciutat ha llegit una declaració institucional pel Dia Internacional dels Drets Humans

Lectura del manifest davant de l'Ajuntament
Lectura del manifest davant de l'Ajuntament | Cedida
S.B.
10 de desembre del 2021

Aquest migdia, l'alcaldessa Mireia Ingla i la regidora de Ciutadania Gemma Aristoy han presidit l'acte de lectura de la declaració institucional sobre el Dia Internacional dels Drets Humans (10 de desembre). Un text que es portarà a aprovació al ple municipal d'aquest desembre amb el suport de totes les forces municipals del consistori. 

En el text, Sant Cugat referma el seu compromís amb el projecte "Ciutats defensores dels drets humans", especialment en el context pandèmic que ha fet créixer les vulnerabilitats socials, particularment pel que fa a col·lectius especialment vulnerabilitzats com les dones, els joves, les minories, les persones LGTBI, les persones desplaçades, migrants o desposseïdes.

El manifest reivindica la vigència i el ple respecte dels drets reconeguts internacionalment i la protecció de les persones que els defensen, com a servei "ètic i polític" dels governs democràtics. També s'exigeix respecte i suport pels refugiats i exiliats i es renova el compromís a escala local per mantenir i intensificar les polítiques públiques municipals de suport als defensors dels drets humans, a difondre la seva tasca i reconèixer la seva importància en la societat.