El futur de JxSTC: Vallès treballarà per a construir una candidatura conjunta amb Brugarolas

L'anunci de la marxa de l'exalcaldessa Carmela Fortuny en la carrera per a les municipals deixa un nou taulell de joc en l'espai de Junts

El regidor de JxSTC, Josep Maria Vallès
El regidor de JxSTC, Josep Maria Vallès | JxSTC
07 de desembre del 2021
Actualitzat el 10 de gener del 2022 a les 11:57h

Nou gir de guió dintre de les files de Junts per Sant Cugat. Després del comunicat d'aquest matí en què l'exalcaldessa i portaveu de JxSTC, Carmela Fortuny, descartava presentar-se a les primàries com a alcaldable a les eleccions municipals del 2023, els dos postulats restants -Josep Maria Vallès i Carles Brugarolas-, es preparen per enfrontar el nou escenari

Fortuny ha asseverat que no vol "competir" amb els seus companys de partit, i segons ha pogut saber aquest mitjà, s'estaria apuntant que amb ella fora de l'equació aquesta competició entre els altres dos candidats coneguts a dia d'avui, no succeirà. En declaracions a NacióSantCugat, el regidor Josep Maria Vallès, sorprès per un comunicat que no s'esperava, ha avançat que durant les properes hores parlarà amb Brugarolas per treballar en una "potent proposta conjunta" que escapi de lluites internes.

"El projecte és d'un partit i no d'una persona". Amb aquesta premissa, Vallès es mostra partidari de "construir un projecte basat en la transversalitat i la unitat que aglutini el màxim d'aliances possibles" i poder així recuperar l'alcaldia del tripartit d'esquerres. En aquest sentit, cal recordar que és l'únic dels tres candidats inicials que s'ha mostrat completament predisposat a parlar i a estendre la mà a l'espai del PDECat.

El regidor considera que amb Brugarolas, exregidor d'Unió i fundador de Demòcrates, podrien assolir aquest objectiu sumant-se uns perfils "molt complementaris". Pel que fa a qui encapçalaria aquesta futurible candidatura conjunta, Vallès considera que "30 anys de trepitjar i interactuar amb la ciutat" com a periodista local l'avalarien per ser l'alcaldable. Consultat per aquest mitjà, Brugarolas ha preferit no fer declaracions. 

Sigui com sigui, a hores d'ara tot són conjectures d'un procés de primàries en JxSTC que encara no disposa de reglament i, per tant, no existeixen candidatures formalitzades sobre la taula.